Spoločnosti si v boji o pozíciu svetového lídra nič nedarujú.

Aktuálne má model Huawei Mate 20 Pro priameho konkurenta od Samsungu, iba v podobe smartfónu Galaxy Note 9. Preteky o prvenstvo sa začali aj na poli skladateľných zariadení, kde pravdepodobne Samsung bude mať navrch a uvedie do predaja svoj model skôr. Čínska spoločnosť by mala predstaviť svoju verziu skladateľného zariadenia až na MWC 2019.

To nemení nič na situácii, kedy sa pravdepodobne karta obráti a v prípade zariadenia s Infinity-O displejom, resp. displejom s malým otvorom, skôr predstaví zariadenie z dielne Huawei. Malo by sa tak stať už v decembri.

Tieto dohady potvrdzuje aj obrázok zo sociálnej siete Weibo, ktorý je uverejnený na jednom z účtov spoločnosti Huawei. Upútavka zobrazuje okrem obrysu smartfónu s otvorom v ľavom hornom rohu obrazovky aj mesiac (pravdepodobného) predstavenia. Ním je december.

Samsung plánuje takisto čoskoro predstaviť svoje vlastné zariadenie s Infinity-O displejom. Bude zaujímavé sledovať, ktorý z výrobcov dokáže uviesť toto dizajnové riešenie, ako prvý.

Zdroj: Weibo

Prečítajte si aj:

Smartfón od Samsungu s výrezom? Galaxy M20 bude prvým zariadením s displejom Infinity-U

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.