Má trošku hrubší rámik a slabšiu výbavu.

Samsung už 20. februára 2019 predstaví svoje nové vlajkové lode. Ku klasickej dvojičke Samsung Galaxy S10 a S10+ sa pridá aj novinka – model S10E. Ten bude predstavovať najlacnejší z prémiových modelov, s čím súvisia aj určité kompromisy. Ak vám tento koncept pripomína Apple a iPhone XR, nie ste sami.

Na internete sa objavil uniknutý render Samsungu Galaxy S10E a pri pohľade naň nás okamžite napadlo prirovnanie k najlacnejšiemu z nových iPhonov. Aj iPhone XR a aj Samsung Galaxy S10E majú hrubšie rámiky v porovnaní so svojimi súrodencami a takisto majú o niečo slabšiu výbavu. iPhone XR má iba jeden fotoaparát a LCD displej, Galaxy S10E bude mať duálny a nie trojitý fotoaparát a jeho displej nebude zakrivený ale rovný. Takisto nebude obsahovať snímač odtlačkov prstov, ten sa presunie do bočného napájacieho tlačidla.

Cenu modelu Galaxy S10E odhadujeme na úrovni 750 až 800 eur. Či sa tento odhad potvrdí, zistíme spoločne s ďalšími detailmi už o pár dní. Každopádne, ak by ste chceli prémiový smartfón od Samsungu s trošku nižšou cenovkou a rovným displejom, Galaxy S10E bude váš favorit pre rok 2019.

Hore: Samsung Galaxy S10. Dole: Samsung Galaxy S10E s trošku hrubším rámikom okolo displeja, čo je dané aj tým, že jeho displej nie je zaoblený. Zdroj: Evan Blass

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy S10 a S10+ na oficiálnych renderoch: Pozrite si očakávané smartfóny

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit