Xiaomi bude ďalším výrobcom, ktorý zapracuje na smartfóne typu tri-fold.

Smartfóny typu tri-fold budú prichádzať na trh vo veľkom. Vyplýva to z nedávneho predstavenia prvého komerčne dostupného modelu značky Huawei s označením Mate XT. Ako už poznáme z minulosti, takúto veľkú vec si bezpochyby nenechajú ujsť ani konkurenčné spoločnosti, ktoré sa budú snažiť taktiež prispieť do nového segmentu s telefónmi. Aktuálne je potvrdené to, že na takomto smartfóne má pracovať napríklad čínsky HONOR či OPPO. Podľa nových informácií však aj Xiaomi.

Práve Xiaomi je jednou z najviac konkurenčných značiek Huawei najmä na čínskom trhu a je teda pochopiteľné, že vlastný tri-fold bude chcieť predstaviť čo najskôr. Segment skladateľných smartfónov pritom Xiaomi v poslednej dobe rozširuje, čomu je dôkazom aj ich tohtoročná generácia. Okrem modelu Xiaomi MIX Fold 4 sa tak ukázal aj prvý flipový telefón Xiaomi MIX Flip. Ten by mal byť dostupný v predaji aj na globálnom trhu.

Je takmer isté, že prvý model typu tri-fold predstaví Xiaomi len na čínskom trhu. V konečnom dôsledku bude práve tento trh pravdepodobne tým, na ktorom sa bude zisťovať, ako sa modely typu tri-fold na trhu uchytia. Podľa aktuálneho úniku by sa smartfón mal odhaliť už čoskoro, nakoľko sa uvádza, že by mohol byť odprezentovaný v rámci konferencie MWC 2025, teda už začiatkom budúceho roka. K tomuto úniku sa však príliš neprikláňame, keďže príprava takéhoto smartfónu bude trvať pravdepodobne dlhšie. Možno nás však výrobca prekvapí.

Na internete sa objavili aj snímky toho, ako by mohol tento tri-fold vyzerať. Xiaomi by malo v tomto smere vsadiť na jednoduchý dizajn, podstatne menej odvážny v porovnaní s modelom od Huawei. Na jednej strane smartfónu by sa mal nachádzať fotoaparát s tromi snímačmi, na renderoch zatiaľ ale nie je vidno logo spoločnosti Leica. Tá by sa však pravdepodobne rovnako podieľala na fotoaparáte smartfónu.

Bližšie informácie zatiaľ k smartfónu nemáme, je však isté, že si naň Xiaomi už vyplnilo patent a pracuje na ňom. Bolo by totiž prekvapivé, ak by nesúperilo s Huawei ako s konkurentom a neprispelo by do segmentu telefónov tri-fold ešte v jeho počiatku.

Zdroj: xiaomiui.net

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.