Novinky budú oficiálne predstavené 26. marca 2019.

Oznámenie smartfónov Huawei P30 a P30 Pro sa rýchlo blíži a tak postupne pribúda všemožných únikov. Najnovšie sa na internete objavili fotky, ktoré zachytávajú obe novinky takmer zo všetkých strán.

Fotografie zverejnil portál SlashGear a prezrádzajú, že hoci budú mať oba telefóny miniatúrny výrez, model P30 Pro ponúkne zaoblený displej a Huawei P30 bude mať rovnú obrazovku.

Rozdiely si všimnete aj pri pohľade na zadnú stranu. V oboch prípadoch síce dominuje trojica fotoaparátov, avšak model P30 Pro má inde umiestnený blesk a obsahuje aj senzor, ktorý je podľa nás ToF kamera pre snímanie okolia v 3D.

Huawei P30 Pro

Ďalším rozdielom je spodná strana, ktorú fotky nezobrazujú. Podľa SlashGear bude mať klasická P30 aj 3,5 mm jack. Vo výbave Pro verzie ho nenájdete. Oba telefóny sa budú odlišovať aj veľkosťou. V prípade P30 sa očakáva 6,1-palcová uhlopriečka, verzia Pro by mala mať až 6,5 palca.

Portál gsmarena zverejnil predpokladané ceny noviniek. Huawei P30 sa bude predávať za 750 eur. P30 Pro bude štartovať na cene 930 eur za 128 GB verziu. Za 256 GB model si vypýta čínsky výrobca o 100 eur viac, teda 1030 eur.

A objavili sa aj oficiálne informácie o darčeku k predobjednávke. V Čechách a pravdepodobne aj na Slovensku, bude Huawei rozdávať ku každému telefónu P30 a P30 Pro hodinky Huawei Watch GT zadarmo. Akcia bude platiť od 26. 3. do 2. 4. 2019 alebo do vypredania zásob.

Huawei P30

Zdroj: SlashGear, gsmarena, Huawei

Prečítajte si aj:

Huawei P30 Pro sľubuje revolúciu mobilného fotografovania: Bude obsahovať periskop, ponúkne aj lepšie nočné fotky

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit