Očakáva sa, že Snapdragon 710 bude výrobcami smartfónov často nasadzovaný, pričom spoločnosť Qualcomm má pravdepodobne ešte jedno eso v rukáve.

V benchmarkovom nástroji Geekbench bol zaznamenaný Snapdragon 680, ktorý by mohol byť prínosom pre zariadenia strednej triedy. CPU ponúka šesť jadier v očakávanej konfigurácii 2 + 4. Toto rozloženie jadier využívali aj čipsety Snapdragon 650 a 808. Pripomíname, že označenie Snapdragon 680 nemusí byť konečné, nakoľko už využívaný Snapdragon 710 bol pôvodne označený ako Snapdragon 670.

Snapdragon 710 je aktualizovaná verzia Snapdragon 660. Teraz to vyzerá tak, že Qualcomm ešte neuzavrel sériu 600 a pripravuje ďalší model, ktorý bude určený pre špičkové zariadenia strednej triedy.

Frekvencia dvoch väčších Kryo jadier je 2,15 GHz, pričom Geekbench single-core skóre je na úrovni Snapdragon 835, ktorý sa využíval vo vlajkových lodiach v roku 2017. Zvyšné štyri jadrá dosahujú úroveň Snapdragon 710. 

Existencia tohto čipsetu vyzerá ako dobrá reakcia na používanie v zariadeniach strednej triedy. Testovanie prebehlo na testovacej platforme so 6 GB pamäťou RAM. Doposiaľ neboli testované žiadne zariadenia v tejto konfigurácii, pričom Snapdragon 660 sa objavil už začiatkom roka 2017 a telefóny s týmto čipom boli odhalené už o pár mesiacov.

Zdroj: GSM Arena

Prečítajte si aj:

Prvý skutočne bezrámikový smartfón je tu. Výrobca šikovne ukryl aj selfie kameru

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.