Príde až v druhej polovici tohto roka.

Až doteraz sme sa spoliehali na to, že nová generácia 4nm vlajkového čipsetu bude predstavená už tento mesiac. Na základe tejto informácie sme predpokladali, že telefónny obsahujúce Snapdragon 8 Gen 1+ by mohli byť na trh uvedené niekedy júni.

Aktuálne však portál PhoneArena informuje, že tieto plány sa odsúvajú a nový čipset bude predstavený až v druhej polovici roka 2022. Opäť raz za všetkým stojí koronakríza, ktorá aktuálne postihla Čínu, čiže sa celý priemysel výrazne spomaľuje. 

Aktuálnu situáciu v dôsledku čínskej politiky „nulového Covidu“ výrazne pociťuje aj mesto Zhengzhou. Mesto je častokrát označované ako mesto iPhonov, pretože sa v ňom nachádza továreň Foxconnu, v ktorej sa vyrába veľká časť svetovej produkcie iPhonov. Okrem drahších iPhonov, kvôli pozastavenej výrobe, sa teraz výluka dotkla aj čipov Snapdragon. Uvidíme, aký bude mať dopad aj na ich cenu.

Snapdragon 8 Gen 1Zdroj: SamMobile
Snapdragon 8 Gen 1

Okrem toho sa dozvedáme, že spoločnosti Qualcomm a Lenovo majú dobré vzťahy a pripravovaný model Motorola Edge 30 Ultra by mal byť prvým telefónom, ktorý tento čip dostane. V podstate sa zopakuje rovnaký scenár, ktorý sa odohral aj pri modeli Motorola Edge 30 Pro. Tento model bol prvý, ktorý do svojej výbavy dostal Snapdragon 8 Gen 1.

Na záver uvedieme ešte jednu úvahu. Aj keď sa všeobecne používa označenie „Snapdragon 8 Gen 1+“ je možné, že konečný názov bude iný. 

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.