Presne pred rokom sa tomuto šikovnému nástroju na úpravu fotografií podarilo prekonať 100 miliónov inštalácií.

Pokiaľ ide o zrušenie neúspešných projektov, spoločnosť Google je v tomto smere nemilosrdná. Spoločnosť sa zbavila svojej umierajúcej platformy Google+ a obľúbenej, ale nadbytočnej alternatívnej schránky Inbox v službe Gmail a v tomto duchu pokračuje aj s Hudbou Play. 

Je preto pochopiteľné, že vznikali obavy, či rovnaký osud nepostihne aj tento veľmi užitočný a bezplatný nástroj na úpravu fotografií. Obavy sa zvyšovali aj z dôvodu, že táto aplikácia bola naposledy aktualizovaná 25.6.2018. Všetko sa však mení dnešným dňom. V Obchode Play sa začala objavovať úplne nová verzia 9.1, hoci zatiaľ prináša len opravy chýb.

Portál AndroidPolice oslovil spoločnosť Google, ktorá informovala, že vývojári pracujú na aktualizáciách už od roku 2019. Plánujú pridať vylepšenú podporu RAW a zachovať kompatibilitu s najnovšími zariadeniami. To nie sú v skutočnosti zásadné funkcie, ktoré by posunuli aplikáciu na vyššiu úroveň, ale zdá sa, že Google ešte neplánuje Snapseed úplne “odstaviť ”.

Bezplatná aplikácia na úpravu fotografií s množstvom užitočných nástrojov a filtrov

Aj keď vo vydaní verzie 9.1 neexistujú žiadne zmeny, ktoré by priniesli používateľom zásadné vylepšenia, môžeme predpokladať, že aplikácia zostane v dohľadnej budúcnosti funkčná aj v najnovších telefónoch a verziách systému Android.

Ak chcete zistiť, či je aktualizácia na verziu 9.1 už k dispozícii, navštívte Obchod Play. Najnovšiu verziu môžete stiahnuť aj na stránke APK Mirror.

Na odkazoch nižšie si môžete aplikáciu jednoducho stiahnuť pre Android aj iOS:

Google Play
App Store

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Koronavírus: Pozor na mobilný telefón, je to semenište vírusov. Takto sa treba chrániť! (VIDEO TOUCHIT)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.