SodaStream prichádza na Slovensko s novými výrobkami. Pripomeňme, že ide o systém so všetkým potrebným pre výrobu vlastnej perlivej vody v pohodlí domova z obyčajnej vody z vodovodného kohútika.

Dá sa teda pripraviť vždy čerstvá z pitnej vody, po ktorú nemusíte nikam chodiť. Počtom stlačení sa dá presne zvoliť intenzita perlivosti, podľa toho, na čo míte chuť.

SodaStream teda zbavuje otravného vláčenia ťažkých fliaš s balenými nápojmi z obchodu a zároveň takto pomôžete planéte.

Nový typ bombičiek na CO2Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Nový typ bombičiek na CO2

Ako sme si vyskúšali, pohár domácej perlivej vody s kúskom ovocia je výborným základom pitného režimu bez cukrov. Bublinky v nápoji vytvára bombička s plynom CO2 . Ak sa vyprázdni, vymeníte ju, v novej verzii sa vymieňa veľmi jednoducho len zatlačením. Kúpiť sa dá v sieti viac ako 650 autorizovaných predajcov v SR. 1 liter vlastnej domácej perlivej vody vychádza na sumu 0,12 až 0,15 eura a konkrétna suma záleží od intenzity perlivosti. Pravidelným používaním systému SodaStream sa ochráni príroda v priebehu 3 rokov približne pred 2500 ks PET fľašami a plechovkami..

Príchute pre SodastreamZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Navyše existujú k SodaStream aj ochutené náplne. SodaStream patrí dnes pod Pepsi Co a teda existujú príchute pre Pepsi, Mirinda alebo 7up ale aj špeciality ako mojito alebo malina či mandarínka.

Aktuálne prichádza SodaStream s novinkami – je to prístroj Terra, štýlový Art a Duo. Duo obsahuje možnosť napĺňať vodu do plastovej aj do sklenej nádoby. Terra a Art používajú plastové fľaše s objemom 1 liter alebo 0,5 litra, ktoré dobre využijete napr. aj pri športe.

Terra umožňuje tri stupne intenzity bubliniek s nastavovacím tlačidlom, je tu inovovaný a jednoduchý mechanizmus na nasadenie a odobratie fľaše z prístroja, inovovaný mechanizmus nasadenie bombičky s CO2 a dodávanú fľašu je teraz možné umývať v umývačke riadu.

SodaStream TerraZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
SodaStream Terra

Art vyzerá dizajnovo veľmi dobre, nevyžaduje elektrické napájanie, vo výbave je páka, ktorou určujete úroveň intenzity bubliniek. Duo umožňuje používať viac typov fliaš na vodu. Zariadenia existujú vo viacerých farbách. Tieto zariadenia práve prichádzajú do predajnej siete na Slovensku.

SodaStream ArtZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
SodaStream Art

Zdroje: vlastné

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.