NOMAD 28 Plus predstavuje solárnu nabíjačku od spoločnosti Goal Zero.

Je veľká zhruba ako menšia knižka a ak svieti slnko, môžete mať zadarmo W zdroj elektrickej energie pre menšie zariadenia. Pomocou neho sa dá nabíjať telefón, tablet, prípadne aj powerbanku od firmy Goal Zero.

Pozostáva zo štyroch monokryštalických panelov, ktoré vystavíte proti slnku a takto sa vytvára elektrická energia. Na výstupe môžete získať 2,4 A pri dobrom slnečnom svetle. Celá konštrukcia je odolná voči vode a oderu. Polohovateľný podstavec umožňuje panely nastaviť priamo proti slnku. Súčasťou dodávky sú prepojovacie káble, ktoré umožňujú prepojiť túto nabíjačku s USB portom, resp. 8 mm jack umožňuje prepojiť ho s powerbankami od firmy Goal Zero.

Nabitie telefónu aj tabletu trvalo pri plnom slnku 2 hodiny. Nabíjanie powerbanky Sherpa 100AC trvalo 7 hodín. Hmotnosť celej nabíjačky aj s konektormi je 1,36 kg. Prepojovacie káble sú umiestnené za zipsom, aby ste ich nestratili. Adaptér pre USB port obsahuje aj bodový ukazovateľ intenzity nabíjania. Tieto nabíjačky sa dajú zapojiť aj do reťaze a takto zvýšiť celkový poskytovaný výkon.

Cena: 249 €

Zapožičal: MORIS design

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.