V zálohe má aj dočasné riešenie.

Sonos v tejto chvíli potrebuje získať dostatok času, aby opravil chyby, ktoré sa nahromadili v novej verzii aplikácie. Spoločnosť sa audio fanúšikom vryla do pamäte ako priekopník multiroom riešení, ktoré patria k špičke na trhu. V máji však predstavila svoje prvé slúchadlá Sonos Ace, ktoré mali odštartovať novú éru značky, ale realita je celkom iná. S príchodom novinky bola prepracovaná aj mobilná aplikácia, ktorá sa často stretávala s negatívnou spätnou väzbou od jej používateľov, pretože v nej chýbali základné funkcie a obsahovala množstvo chýb.

Zdá sa, že problém je oveľa väčší, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Namiesto toho, aby Sonos problematickú aplikáciu opravil, tak zvažuje, že dočasne sprístupní jej predchodcu, aby získal dostatok času na odstránenie všetkých chýb, ktoré sa objavili vo verzii S2. Sonos od spustenia novej verzie aplikácie neustále pracuje na náprave problémov, ale tie sa mu nedarí odstrániť, čo má samozrejme negatívny dopad na spokojnosť používateľov systémov značky. Nie je preto prekvapením, že Sonos aktuálne odkladá všetky svoje aktivity spojené s uvedením nových produktov, a naplno sa venuje prácam na novej verzii aplikácie S2.

Sonos Play 1Zdroj: TOUCHIT
Sonos Play 1

Sonos v týchto týždňoch vydáva opravné verzie aplikácie každé dva týždne, čo by malo podľa CEO spoločnosti, Patricka Spencea, pokračovať až do jesene. Je však už teraz isté, že ak Sonos chce opäť získať “srdcia” používateľov, tak znovuvydanie aplikácie S2 sa bude musieť zaobísť bez akýchkoľvek chýb. To zároveň pripomína, že aj obnovenie starej aplikácie taktiež predstavuje značné riziko, pretože nový softvér spoločnosti obsahuje veľa cloudových funkcií, ktoré nemusia byť kompatibilné s predchádzajúcou verziou. 

Spoločnosť Sonos však musela riešiť aj ďalší pomerne veľký problém. Z jej radov bolo prepustených viac ako 100 zamestnancov, pričom k prepúšťaniu došlo naprieč divíziami vrátane produktov a inžinierstva, marketingu, kvality softvéru a platformy a infraštruktúry. Ide pritom už o druhé veľké prepúšťanie za rok.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.