Na cestách bude využívať Bluetooth a Wi-Fi pri pripojení k systému Sonos.

Portál AndroidPolice zverejnil informácie o novom cenovo dostupnom Bluetooth reproduktore značky Sonos. Reproduktory tejto značky sú skutočne kvalitné, no ich cena nie je vôbec nízka. Najlacnejším reproduktorom v ponuke je model One SL, ktorý sa pohybuje v cenovej hladine okolo 200 eur. Nové informácie sú oveľa optimistickejšie, pretože prezrádzajú, že Sonos chce pripravovanou novinkou „zabiť hneď dve muchy jednou ranou„. Pripravuje reproduktor, ktorý je prenosný a je lacnejší, ako čokoľvek z aktuálnej ponuky.

Model Sonos Roam má byť údajne predstavený 20. apríla. Ide o zmenšenú verziu Sonos Move, ktorá obsahuje batériu a Wi-Fi pre štandardné Sonos multiroom riešenie pre streamovanie priamo z telefónu alebo PC. 

Rovnako ako Sonos One aj Roam má mikrofón pre Google Asistenta a Alexu. Ak máte reproduktory zapojené v páre, môžete z režimu Wi-Fi získať stereofónne funkcie, ale na cestách bude reproduktor fungovať iba v režime Bluetooth. K dispozícii bude v bielej a čiernej farbe.

Sonos Roam by mal podľa dostupných informácií stáť 170 dolárov, čo ho radí k tomu drahšiemu, čo sa dá aktuálne na trhu zadovážiť. Vzhľadom na duálnu bezdrôtovú funkcionalitu je cena nastavená celkom rozumne. Konkurencia so slabšou výbavou je stále o niečo drahšia. 

V ponuke bude aj bezdrôtový nabíjací stojan za ďalších 50 dolárov. Je potrebné mať na pamäti, že ide zatiaľ o neoficiálne informácie, ktoré však vyzerajú celkom sľubne.

Zdroj: AndroidPolice

Titulný obrázok: TheVerge

Prečítajte si aj:

JBL PartyBox On-The-GO: Hudobný reproduktor na oslavu

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.