Konkurencia je však silná.

Spoločnosť Sonos je známa svojím multiroom riešením, ktoré predstavuje absolútnu špičku v tomto segmente nielen po dizajnovej, ale aj zvukovej stránke. Hoci kvalita reproduktorov je dlhodobo na veľmi vysokej úrovni, tak od spoločnosti sa predsa len očakáva produkt, ktorý v jej portfóliu doteraz chýbal. Nie je však vylúčené, že už zajtra (21. mája) by mohol byť predstavený, čo naznačuje aj príspevok na Instagrame. Sonos v ňom informuje, že jeho „najžiadanejší produkt vôbec“ príde už čoskoro. Príspevok síce neuvádza presný dátum, ale je v ňom odpočítavanie, ktoré končí práve 21. mája.

Portál AndroidPolice informuje, že prvé slúchadlá spoločnosti budú mať na základe doterajších únikov označenie Sonos Ace. Očakáva sa, že súčasťou ich výbavy bude okrem Bluetooth aj USB-C port pre bezstratové prehrávanie zvuku. V prípade, že sa slúchadlá vybijú, tak hudbu bude možné aj naďalej prehrávať cez 3,5 mm jack.

Sonos RoamZdroj: AndroidPolice
Sonos Roam

Nakoľko je Sonos vnímaný ako výrobca reproduktorov spadajúcich do veľkého multiroom ekosystému, tak aj pri nových slúchadlách sa očakáva, že budú jeho súčasťou, čo im samozrejme zabezpečí veľa výhod. Vieme však, že Sonos produkty nie sú vôbec lacné. Aj preto sa na základe funkcií a výbavy očakáva, že cena nových Sonos Ace bude približne 450 dolárov. Otázne teda je, ako sa tieto slúchadlá dokážu presadiť v silnej konkurencii slúchadiel napríklad od Sony alebo Bose.

Nie je dokonca vylúčené, že Sonos už 21. mája spolu so slúchadlami Ace predstaví aj druhú generáciu prenosného Bluetooth reproduktora Roam 2, ktorá prichádza dva roky po modeli Sonos Roam. Únik naznačuje, že nový model bude vyzerať rovnako ako jeho predchodca s malými zmenami pre jednoduchšie ovládanie párovania. Reproduktor s jedným stredobasovým a jedným výškovým reproduktorom bude obsahovať dva digitálne zosilňovače triedy H. Nezabudlo sa na odolnosť podľa IP67, čo reproduktoru zabezpečí zvýšenú odolnosť voči vode a prachu.

Výdrž batérie by mala byť na úrovni 10 hodín. 

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.