Vyššiu cenu ospravedlnia funkcie.

Sonos predstavil svoj najnovší reproduktor. Ide o prenosný model s označením Roam. Dizajn nám toho síce veľa nenapovie, no pokiaľ sa pozrieme na cenu, ktorá je 169 dolárov, tak nám musí byť hneď jasné, že nejde iba o obyčajný reproduktor s Bluetooth pripojením. Okrem možnosti napájania z batérie, Roam ponúka výnimočnú kvalitu zvuku, množstvo funkcií a samozrejmú integráciu s ekosystémom Sonos.

Prvou funkciou, ktorá odlišuje tento reproduktor od zvyšku ponuky Bluetooth reproduktorov, je pripojenie. Okrem spomínaného Bluetooth je možné využívať aj Wi-Fi pripojenie na integráciu s existujúcim systémom Sonos. Roam je možné využiť aj ako Bluetooth premostenie, ktoré umožní sa pripojiť k celému systému Sonos aj prostredníctvom Bluetooth. 

Sonos taktiež uviedol novú funkciu Sound Swap (Výmena zvuku). Stačí stlačiť a podržať tlačidlo prehrávania a hudba z reproduktora Roam sa automaticky prepne na najbližší reproduktor. Rovnako ako Sonos Move, aj Roam má funkciu Automatic Trueplay, ktorá mu umožňuje dynamicky upravovať prehrávanie zvuku tak, aby čo najlepšie vyhovovala jeho prostrediu, ale tentoraz funguje aj cez Bluetooth, nielen cez Wi-Fi.

Sonos tvrdí, že Roam poskytuje vynikajúci zvuk, no cena je v každom prípade vyššia, ako pri ostatných “iba” Bluetooth reproduktoroch. Je potrebné poznamenať, že so Sonos Roam získate nielen kvalitný prenosný reproduktor, ale poskytuje aj šikovné premostenie so systémom Sonos. Všetko je pritom zabalené do tela s odolnosťou voči vode a prachu podľa IP67

Sonos Roam by mal na jedno nabitie zvládnuť 10 hodín prehrávania s pohotovostnou dobou až 10 dní. Roam sa nabíja bezdrôtovo alebo káblovo. Nezabudlo sa ani na hlasových asistentov Google a Alexa a podporu Apple AirPlay 2.

Sonos Roam je možné predobjednať za 169 dolárov v čiernej alebo bielej farbe. Dostupný bude od 20. apríla.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Marshall predstavil svoje prvé skutočne bezdrôtové slúchadlá

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.