Slúchadlá boli odhalené v podanom patente.

Na základe podaného patentu to skutočne vyzerá tak, že Sonos pracuje na uvedení prvých bezdrôtových slúchadiel. O pripravovaných novinkách informoval portál TechRadar, ktorý uvádza, že patent popisuje dva rôzne dizajny bezdrôtových slúchadiel, tri spôsoby nabíjania puzdier, predĺženia výdrže a odnímateľné batérie.

Niektoré štuple do uší majú tiež neobvyklý dizajn. Jeden z obrázkov v patente zobrazuje dvojicu s dlhými oválnymi krytmi, ktoré zapadajú do oboch strán nabíjacieho puzdra. Obojstranné prevedenie môže výrazne pomôcť k zmenšeniu rozmerov nabíjacieho puzdra, pretože slúchadlá nie sú prekrývané žiadnym ďalším krytom.

Rovnako ako v prípade iných patentov, ani v tomto prípade nie je zaručené, že produkty popísané v registrácii, budú niekedy uvedené na trh. Je to však určite dobrý signál toho, že Sonos sa snaží rozšíriť svoju ponuku. Prvé snahy o uvedenie bezdrôtových Sonos slúchadiel pritom siahajú až do roku 2019.

Vtedy sa očakávalo, že budú interagovať s inými produktmi Sonos, čo im umožňuje bezproblémovú spoluprácu s existujúcimi zvukovými nastaveniami pre multi-room. Podľa správy agentúry Bloomberg, mali mať prvé bezdrôtové slúchadlá Sonos niekoľko virtuálnych asistentov, ktorí by fungovali podobne ako na reproduktoroch Sonos Arc a Sonos One. Pochopiteľne sa očakávala aj špičková zvuková kvalita.

Zdroje uvádzali, že cena by sa mohla pohybovať na úrovni 300 dolárov, čo bolo v čase plánovaného uvedenia menej, ako za model Sony WH-1000XM4.

Generálny riaditeľ Sonos Patrick Spence už skôr potvrdil, že spoločnosť chce uvádzať dva produkty ročne. Keďže začiatkom marca bol predstavený malý reproduktor Sonos Roam, ďalšie novinky môžeme očakávať už na jeseň. Budú nimi slúchadlá do uší a cez hlavu?

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Recenzia Sony WH-1000XM4: Kvalita a top možnosti v hlavových slúchadlách

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.