Využitie je obrovské. 

Spoločnosť Light je známa svojimi fotoaparátmi s veľkým množstvom senzorov. Aktuálne tento výrobca nadviazal spoluprácu so spoločnosťou Sony, ktorej senzory ponúka svojim zákazníkom a partnerom, pričom ich využíva aj vo vlastných referenčných vzorkách, ktoré kombinujú technológiu Light a senzory Sony.

Konečným cieľom spolupráce je vybudovať riešenie pre vyšší počet fotoaparátov pre smartfóny so 4 alebo aj vyšším počtom kamier, autonómne vozidlá alebo aj bezpečnostné systémy. Tieto viacpočetné zostavy fotoaparátov, budú ponúkané výrobcom telefónov, pre ich zariadenia ďalšej generácie. Je pomerne málo pravdepodobné, že by si ich Sony nechávalo výhradne iba pre smartfóny Xperia.

Čím viac senzorov, tým lepšie fotografie?

Kombinácia farebných a čiernobielych senzorov pomáha zachytiť viac detailov a viac dostupného svetla, takže riešenie s rastúcim počtom senzorov má vo veľa prípadoch zmysel.

V minulom roku sa objavili špekulácie, ktoré spájali model Nokia 9 PureView so spoločnosťou Light (Light spolupracuje so spoločnosťou FIH Mobile, ktorá je napojená na HMD). Smartfón Nokia 9 PureView, bude odhalený 24. februára a bude obsahovať práve zostavu piatich fotoaparátov, takže počas predstavenia novinky od Nokie, sa možno dozvieme aj viac o vývoji spoločnosti Light.

Zdroj: GlobaNewsWire

Prečítajte si aj:

Light plánuje vyrobiť smartfón s 9 kamerami. Koľko bude vlastne dosť?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.