O najnovšiu generáciu konzoly PlayStation je stále obrovský záujem.

Sony konzolu PlayStation 5 predstavilo v roku 2020. Aj keď to spoločnosť nikdy oficiálne nepotvrdila, predchádzajúcu generáciu PS4 chcela prestať vyrábať pred koncom roka 2021. Najnovšie správy z portálu GizmoChina však tvrdia opak.

Podľa zdroja bude spoločnosť pokračovať vo výrobe konzol PlayStation 4 počas celého roka 2022, o čom Sony informovalo aj svojich dodávateľov a partnerov. Toto rozhodnutie má kompenzovať pretrvávajúce problémy s dodávkami generácie PS5. Vďaka tomu sa tento rok na trh dostanú milióny kusov konzol PS4, čo by malo zmierniť dopyt po PS5.

Porovnanie PlayStation 5 a PlayStation 4 Pro
Porovnanie PlayStation 5 a PlayStation 4 Pro. Zdroj: Sam Rutherford / Gizmodo

Divízia Sony PlayStation bude tak stále vo veľkej miere odkázaná na predaje PS4, pretože práve táto konzola bude tvoriť veľkú časť predajov a teda aj príjmov. Sony bude musieť vyriešiť aj niektoré problémy, ktoré spomaľujú výrobu PS5 a aj zabezpečiť lepšiu distribúciu do oficiálnych predajných kanálov. 

Sony samozrejme nezaháľa a zakladá aj nové projekty. Spoločnosť pripravuje výkonnejšie VR príslušenstvo, aby čo najskôr naskočila na trend metaverza. Sony dokonca počas výstavy CES 2022 prekvapilo aj vlastným elektromobilom, o ktorom sa viac dočítate v článku nižšie.

Zdroj: GizmoChina

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.