Tieto telefóny boli predstavené na výstave IFA a my sme telefón Xperia XZ1 predstavili v detailnej recenzii. Na stretnutí s firmou Sony v Šamoríne sme sa dozvedeli ďalšie detaily.

Xperia XZ1 má zadnú stranu kovovú a na bočných stranách sú pásiky z umelej hmoty, ktoré umožňujú prechod signálu k ôsmym anténam vo vnútri. Model Sony Xperia XZ1 Compact má pritom plastovú zadnú stranu. Kapacita batérie je v oboch prípadoch 2700 mAh.

3D Skenovanie

Úplne nová vlastnosť týchto telefónov je 3D sken tváre, ktorý trvá len pár minút (podľa Sony 30 až 60 sekúnd) umožňuje to, že postava s vašou tvárou sa dostane do centra hry. Výsledok je možné zdieľať na sociálnych sieťach alebo tiež vytlačiť.

Žiadne ďalšie zariadenie k tomu nie je potrebné, skenovať sa dajú aj objekty. Snímanie tváre, celej hlavy, jedlo, hračky a pod. Výsledok skenovania sa ukladá do telefónu, kde si ho môžete prezerať. Sony hovorí o začiatku úplne novej služby.

Ďalej sa dá podeliť s týmto 3D záznamom, ktorý si to môžete napríklad vytlačiť. Zaujímavé bude naskenovať, ako rastú deti. Doma si budete môcť naskenovať a vytlačiť postavu v 3D a to bude aj reálny dôvod, prečo si kupovať 3D tlačiareň.

Vylepšené fotenie

Sony pridáva prediktívne fotenie, ktoré sníma nielen pohyb, ale aj úsmev. Výsledkom je, že určite zachytíte viac dobrých fotiek a to v super kvalite. Ďalšia z funkcií je sekvenčné snímanie, kedy stlačíte spúšť a  smartfón stále fotí 10 obrázkov za sekundu a pri každom obrázku sa zaostruje. Ide o fotografie s rozlíšením 19 Megapixelov.

Odporúčané ceny pre novinky Sony Xperia XZ a dostupnosť

Sony Xperia XZ Premium – 749 eur, Sony Xperia XZ1 – 699 eur, Sony Xperia XZ1 Compact – 599 eur. V Telekome bude k dispozícii výhradne model Sony Xperia XZ1 Compact v striebornom prevedení. Očakávame, že model Xperia XZ1/XZ1 Compact sa objaví aj u operátora Orange.

Prečítajte si aj:

Recenzia a video Sony Xperia XZ1: Prvá vlajková loď s Androidom 8.0 (doplnené)

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.