Výnimočná kvalita obrazu, ktorú prináša vrstvený obrazový snímač typu 1.0 s 15,3 MPx vtesnaný do vodeodolného, ​​robustného a vysoko kompaktného tela. Je vybavený 24 mm širokouhlým objektívom ZEISS Tessar T * F4 s pevnou ohniskovou vzdialenosťou. Interné nahrávanie videí vo 4K a nové riešenia stabilizácia obrazu. Pokročilé funkcie pre snímanie statických fotografií zahŕňajú rýchlosť uzávierky obmedzujúce skreslenia až 1/32 000 s a rýchlosť sériového snímania dosahujúce až 16 sn /s. Vodeodolný LCD displej naklopiteľný do 180 ° a Clear Image Zoom umožňujú fotografovanie množstvo rozmanitých scén. Skvele sa hodí pre fotografovanie selfie vďaka zdokonalenej reprodukciu farieb, novému režimu Soft Skin Effect a pokročilému ostrenie na oko Eye AF. Mikrofónny vstup a grip pre snímanie (VCT-SGR1) predstavujú ideálne minimalistické riešenie pre natáčanie Vlog. Snímanie pomocou viacerých fotoaparátov umožňuje natáčanie kreatívnych videí z rôznych uhlov pohľadu.

Spoločnosť Sony dnes predstavila nový zaujímavý prírastok do svojej rady veľmi obľúbených kompaktných fotoaparátov. Je ním najmenší a najľahší prémiový kompaktný fotoaparát na svete, RX0 II (model DSC-RX0M2). Nový model stavia na vodoodolnosti / odolnosti proti prachu, nárazu a tlaku a dokonalé kompaktnosti pôvodnej RX0. Teraz ponúka aj interné nahrávanie v rozlíšení 4K, LCD displej naklopiteľný nahor o 180 ° a dole o 90 °, ktorý funguje dokonca aj pod vodou, a nové riešenia stabilizácia obrazu pre nahrávanie videa.

Srdcom RX0 II je vrstvený obrazový snímač Exmor RS CMOS typu 1.0 s 15,3 megapixelmi a pokročilý obrazový procesor BIONZ X, ktorý prináša zdokonalenú reprodukciu farieb s nádhernými pleťovými tónmi. Táto vysoko výkonná kombinácia bola optimalizovaná tak, aby zabezpečila bleskovo rýchly výkon a výnimočnú kvalitu obrazu pri fotografovaní aj nahrávanie videí s širokým rozpätím citlivosti ISO 80 -12 800. Širokouhlý 24 mm objektív ZEISS Tessar T * F4.0 s pevnou ohniskovou vzdialenosťou disponuje skrátenou ostriacou vzdialenosťou 20 cm, vďaka ktorej je ideálny pre fotografovanie selfie alebo table-top fotografií.

Fotoaparát do akýchkoľvek podmienok

RX0 II je fotoaparát, ktorý si bez obáv môžete vziať na miesta, o ktorých si iné fotoaparáty môžu nechať zdať. Jeho rozmery sú len 59 mm x 40,5 mm x 35 mm a hmotnosť len 132 g, takže sa RX0 II ľahko zmestí do vrecka a je pripravený čeliť akýmkoľvek živlom. Model je vodotesný až do hĺbky 10 metrov, odolný proti prachu a pádu až z dvojmetrovej výšky i proti tlaku až 200 kg.

Videá a mnoho ďalšieho

Model RX0 II ponúka internú nahrávanie videí vo 4K 30p s „full pixel readout“ bez zlučovanie pixelov, ktorý zaznamenáva približne 1,7 násobný množstvo dát potrebných pre nahrávanie videí v kvalite 4K. Následné prevzorkovanie obmedzuje nežiaduce efekty moiré a zubatých okrajov. Zaistí tak plynulý a vysoko kvalitný záznam v rozlíšení 4K s výnimočnými detailmi a hĺbkou. Pomocou novo predstavených mobilných aplikácií „Imaging Edge“ od spoločnosti Sony možno tento záznam preniesť do smartfónu, upravovať a ľahko zdieľať na sociálnych sieťach.

Model RX0 II predstavuje vstavanú elektronickú stabilizáciu obrazu, ktorá umožňuje záznam bez chvenia, a to aj pri snímaní z ruky. Stabilizáciu je ďalej možné podporiť, keď pri exportovania do chytrého telefónu alebo tabletu použijete aplikáciu „Movie Edit add-on“, ktorá spracováva dodatočné informácie zaznamenané počas nahrávania a vytvára plynulé video v kvalite ako pri snímaní zo statívu. Ďalšou novou funkciou, ktorá je dostupná cez doplnkovú aplikáciu ‚Movie Edit add-on‘ od spoločnosti Sony, je funkcia umožňujúca chytrou kompozíciu ‚Intelligent Framing‘, ktorá pomáha vybraný objekt udržať v strede záberu a pri finálnych úpravách opravuje skreslenie obrazu. V závislosti na tom, kde budete video zdieľať, možno vybrať požadovaný pomer strán.

Medzi ďalšie funkcie fotoaparátu RX0 II pre video patrí nahrávanie extrémne spomaleného záznamu Super Slow Motion rýchlosťou 1000 sn/s, nekomprimovaný výstup 4K HDMI a simultánne proxy nahrávanie. Konečného výsledku presne podľa svojich tvorivých predstáv môžu užívatelia dosiahnuť pomocou funkcií Picture Profile, S-log2 a Time Code / User bit.

Precízne fotografie

Vďaka všestrannosti modelu RX0 II máte okrem možnosťou záznamu videa k dispozícii aj množstvo funkcií pre snímanie fotografií. Fotoaparát sa môže pochváliť závierkou obmedzujúce skreslenie s rýchlosťou až 1/32 000 s a fotografovaním rýchlosťou až 16 sn/s, vďaka ktorej sa vám podarí zachytiť každý letmý výraz v tvári fotografovaného objektu. Pri prepracovaní pôvodného modelu RX0 bolo zdokonalené podanie farieb tak, aby reprodukoval prirodzené a živé tóny pleti. Pomocou voliteľného režimu pre mäkké pleťové tóny (Soft Skin Effect) potom možno retušovať drobné vady pleti a vrásky. Fotoaparát umožňuje použiť funkcie Hodnotenie (Rating) a Ochrana (Protect) a ďalej ponúka možnosť zobraziť fotografie zhotovené v režime sériového snímania po skupinách.

Automatické ostrenie na oči Eye AF od spoločnosti Sony, ktoré sa teší veľkej popularite u portrétnych fotografov po celom svete, bolo pri modeli RX0 II ešte zdokonalené. Vylepšenia sa dočkala rýchlosť, presnosť a ovládanie automatického ostrenia na oči (Eye AF), aby bolo ešte jednoduchšie zachytiť úžasné portréty. Jednoduchým stlačením tlačidla spúšte do polovice fotoaparát uzamkne sledovanie očí objektu. V menu je možné vybrať, na ktoré oko má fotoaparát zaostriť (ľavé / pravé / automaticky), alebo je možné zvolený typ ostrenia priradiť programovateľnému tlačidlu, aby sa používateľ mohol sústrediť na kompozíciu.

Fotoaparát je možné nastaviť na intervalové snímanie, ktorého výsledky možno pomocou „prehliadača“ v počítačovej aplikácii „Imaging Edge“ od spoločnosti Sony upravovať do úžasných časozberných videí.

Možnosti použitia viac fotoaparátov

Pomocou aplikácie „Imaging Edge Mobile“ od spoločnosti Sony môžete bezdrôtovo ovládať až 5 fotoaparátov RX0 II, zatiaľ čo prostredníctvom prístupového bodu bude možné ovládať 6 až 50 fotoaparátov (naplánované na leto 2019). Model RX0 II je tiež kompatibilný s ovládačom fotoaparátov CCB-WD, ktorý umožňuje pripojiť a ovládať až 100 fotoaparátov prepojených káblom. Tieto riešenia s viacerými fotoaparáty otvárajú dvere do úplne nového sveta príležitostí natáčania a neobmedzených možností videa, či už sa užívateľ rozhodne pre akýkoľvek uhol pohľadu.

Cena a dostupnosť

Model RX0 II v sade s gripom pre snímanie VCT-SGR1 a držiakom sa začne do Európy dovážať v máji 2019.

Bližšie informácie o modeli fotoaparátu RX0 II sú k dispozícii na stránkach produktu.