Predobjednávky budú vraj spustené 5. septembra. 

Aj napriek tomu, že nie sú zatiaľ dostupné oficiálne informácie, ktoré by tento termín potvrdili, spoločnosť Sony spustila webovú stránku, na ktorej bude možné novú konzolu predobjednať.

Sony PlayStation DualSense

Sony PlayStation DualSense, Zdroj: GSMArena

Predobjednávku síce nie je zatiaľ možné vytvoriť, ale je možné zadať osobné údaje, aby ste sa mohli zúčastniť „výberového konania„, pretože predobjednávky budú k dispozícii iba pre obmedzený počet konzol PlayStation 5. Spoločnosť takisto vyzve niektorých svojich existujúcich používateľov, aby boli medzi prvými, ktorí si budú môcť novú konzolu predobjednať. Ak sa chcete prihlásiť, musíte mať vytvorený PlayStation účet.

Sony PlayStation DualSense

Sony PlayStation DualSense, Zdroj: GSMArena

Sony tiež tvrdí, že predobjednávky sa prijímajú na základe zásady „kto skôr príde, ten skôr berie“, takže tí, ktorí chcú získať konzolu medzi prvými, mali by objednávku vytvoriť čo najskôr. Táto možnosť je zatiaľ dostupná iba pre USA. Podobné stránky sa pravdepodobne objavia v ďalších regiónoch už čoskoro. Piata generácia hernej konzoly Sony bude oficiálne dostupná na jeseň. Toto zariadenie bude mať dve verzie. K dispozícii bude model so vstavanou optickou jednotkou, ktorá dokáže čítať herné disky ako PlayStation 4. Bude existovať aj ďalší model, ktorý bude bez optickej mechaniky.

Tieto dva modely majú ostatné parametre rovnaké. 

PlayStation 5Zdroj: Sony

PlayStation 5. Zdroj: Sony

Správy z Francúzska ďalej odhaľujú aj podrobnosti o cenách. PlayStation 5 bez optickej mechaniky by sa mal predávať za 399 eur. Model s mechanikou bude pritom stáť až 499 eur. Zdroj uvádza, že predobjednávky sa skončia 3. októbra. Vieme však, že PS5 sa pravdepodobne nedostane na trh skôr ako v novembri. 

Je preto potrebné brať informácie o cenách a predpokladanej dostupnosti s malou rezervou.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

PlayStation 5 a Xbox Series X: Toto sú oficiálne technické špecifikácie

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.