Sony reproduktor SRS-XV800 je absolútna novinka, ktorú sme si už stihli vyskúšať v redakcii.

Reproduktor Sony SRS-XV800Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Reproduktor Sony SRS-XV800 s farebným podsvietením

Prichádza s výkonným a čistým zvukom, ktorý si užijete napr. na večierku. Je to zariadenie, ktoré dokáže ozvučiť aj veľkú miestnosť. V našej redakcii zvládol šíriť zvuk naprieč celým poschodím.

Na konštrukciu tela modelu SRS-XV800 je čiastočne použitý recyklovaný plast, ktorý bol vyvinutý priamo pre Sony.

Výkonný priestorový zvuk

Model SRS-XV800 je vybavený všesmerovým zvukom Party Sound. Ten šíri silný zvuk do každého kúta miestnosti. Päť výškových reproduktorov zabezpečuje čistý zvuk v prednej ale aj v zadnej časti reproduktora.

Reproduktor Sony SRS-XV800Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Výškové reproduktory v reproduktore Sony SRS-XV800

Vďaka dvom reproduktorovým jednotkám X-Balanced máte k dispozícii aj dunivé basy. Reproduktorová jednotka X-Balanced je vybavená špeciálnou obdĺžnikovou membránou, ktorá zvyšuje akustický tlak pre hlbšie basy. Zaregistrovali sme aj menšie skreslenie hlasu. Ideálne je to u rečníkov s výraznou farbou hlasu.

Reproduktor Sony SRS-XV800Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Podsvietenie panelu reproduktora Sony SRS-XV800 a ovládací panel

Aj bez externého zdroja energie

Reproduktor SRS-XV800 má aj zabudovanú batériu s výdržou až 25 hodín prevádzky. V pohode tak postačí na celú noc. Aj jej nabitie je rýchle, v našom prípade sme po 10 minútach nabíjania mohli ďalej prevádzkovať na strednej hlasitosti prevádzkovať viac ako 2 hodiny.

Ide o pomerne ťažký reproduktor a tak je dobre, že je vybavený rukoväťou a kolieskami. TO umožňuje ľahký pohyb s reproduktorom, ak ho potrebujete prenášať.

Reproduktor Sony SRS-XV800Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Kolieska na reproduktore Sony SRS-XV800

Nepriame osvetlenie vytvára ambientné svetlo, vďaka ktorému si môžete efektne osvetliť priestor, v ktorej prehrávate hudbu. Takto vznikne zaujímavý zážitok pri spojení hudby a svetla. Svetlo sa pritom automaticky synchronizuje s rytmom hudby.

Reproduktor Sony SRS-XV800Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Efektné podsvietenie reproduktora Sony SRS-XV800 vynikne hlavne v noci

Zážitok z testovania

Pomocou tohto reproduktoru sme prehrávali pesničky ako je Hotel California, albumy od Pink Floyd, miesto si našiel aj Grover Washington Jr. Oceňujeme perfektné basy a čistotu hudby a aj jej silu. Bolo fajn, že sme testovali reproduktor mimo pracovných hodín pri prázdnej administratívnej budove. Je to naozaj diskotéka na kolesách. Reproduktor má aj možnosť pokročilého prepojenia s novým Sony televízorom, kedy sa tento párty box dá využitie na domáce kino vo vašej obývačke. Budete mať pocit, akoby ste vstúpili do sveta na obrazovke. V tomto prípade sa totiž zvýrazňujú hlboké basy a vysoké frekvencie. Zvukové vlny sa odrážajú od stien a obklopujú vás. Funkcia TV Sound Booster vám umožní vychutnať si vylepšený zvuk audiovizuálneho obsahu, ako sú videá so živými vystúpeniami či filmy.

Reproduktor Sony SRS-XV800Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Ovládací panel reproduktora Sony SRS-XV800

Prenosný, plug-in party-starter

Reproduktor SRS-XV800 sa dá vybaviť aj inak. Má totiž vstup pre gitaru a tiež mikrofón, môžete tak mať vlastnú kapelu na kolieskach. Ak by ste chceli vlastné vystúpenie na chodníku, tak sa týmto zariadením by to šlo. Výhodou je aj podsvietený dotykový panel a stupeň vodoodolnosti IPX4. Pomocou Bluetooth Fast Pair ľahko pripojíte mobil a doplníte takto svoje vystúpenie či karaoke.

Reproduktor Sony SRS-XV800Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Prepojovací panel pre karaoke

Podpora aplikácií

Sony SRS-XV800 je kompatibilný s aplikáciami Sony | Music Center a Fiestable. Aplikácia Sony | Music Center vám umožní vyberať zoznamy skladieb, meniť vzory osvetlenia a režimy zvuku priamo z mobilu. Aplikácia Fiestable zase umožní prístup k zábavným funkciám, ktoré vám pomôžu vytvoriť dokonalú atmosféru večierka. K dispozícii máte vytváranie zoznamu skladieb, funkciu karaoke vrátane funkcií Voice Changer a Echo či funkciu DJ, pomocou ktorej môžete pridávať zvukové efekty.

Reproduktor Sony SRS-XV800Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Pripojenie reproduktora Sony SRS-XV800 pomocou Bluetooth

Reproduktor SRS-XV800 stojí 799 eur.

Zdroje: vlastné, Sony

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.