Stredná trieda získala niektoré z vlastností prémiových Xperií.

Sony predstavilo nový prírastok do rodiny smartfónov strednej triedy. Novinka Xperia 10 II je vylepšenou verziou minuloročnej Xperie 10, pričom medzi hlavné vylepšenia patrí OLED displej, trojitý fotoaparát, odolnosť voči vode na úrovni IP65 a IP68 a takisto aj väčšia batéria.

Sony Xperia 10 II ponúka 6-palcový OLED displej s rozlíšením Full HD+ a pomerom strán 21:9. Základom telefónu je procesor Snapdragon 665, 4 GB RAM a 128 GB úložisko. Nová Xperia 10 II má vo výbave aj trojitý zadný fotoaparát, ktorý pozostáva z 12 Mpx hlavného fotoaparátu, 8 Mpx ultraširokouhlého fotoaparátu a 8 Mpx teleobjektívu s 2× optickým priblížením. Predný fotoaparát má takisto rozlíšenie 8 Mpx.

Sony Xperia 10 II

Sony Xperia 10 II

Ľahšia a s väčšou batériou

Novinka je o 10% ľahšia v porovnaní s predchodcom. Napriek tomu je o niečo vyššia a širšia a vo výbave má aj 3600 mAh batériu – jej kapacita je o 25% väčšia v porovnaní s predchádzajúcou generáciou. A ako už bolo spomenuté, Xperia 10 II ponúka aj odolnosť voči vode na úrovni IP65/68 a sklenené telo s ochranným sklom Gorilla Glass 6 na prednej a zadnej strane.

Sony Xperia 10 II sa dostane na náš trh v apríli tohto roka. Cena nebola oznámená, avšak Xperia 10 štartovala na úrovni 349 eur a v podobnej cene očakávame aj jej novú verziu.

Sony Xperia 10 II. Zdroj: Sony

Cena pre slovenský trh je 379 eur a dostupná bude farebný variant čierny a biely.

Zdroj: Sony, GSMArena

Prečítajte si aj:

Sony Xperia 1 II oficiálne: Zeiss objektívy a návrat 3,5 mm jacku. Poznáme cenu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit