Poteší aj 4000 mAh batériou.

Sony oficiálne oznámilo svoju novú vlajkovú loď. Nazýva sa Xperia 1 II a ide o vylepšenú verziu minuloročnej Xperie 1. Za hlavné vylepšenia považujeme kvalitnejší fotoaparát, väčšiu kapacitu batérie, ale aj návrat 3,5 mm jacku. Samozrejmosťou je použitie najnovšieho prémiového procesora Snapdragon s podporou 5G.

Sony Xperia 1 II ponúka 6,5-palcový 4K HDR OLED displej s technológiou motion blur, ktorá by mala zabezpečiť podobný zážitok z používania ako 90 Hz displej. Obrazovka má pomer strán 21:9, čo je ikonická vlastnosť telefónov Xperia.

Sony Xperia 1 II

Sony Xperia 1 II. Zdroj: Sony

Návrat 3,5 mm jacku a veľkej batérie

Základom novej Xperie je procesor Snapdragon 865 s podporou 5G. Dopĺňa ho 8 GB RAM a 256 GB úložisko. Nová vlajková loď tiež ponúka 4000 mAh batériu a nechýba ani podpora bezdrôtového nabíjania. Sony vysvetľuje návrat 3,5 mm jacku veľkým záujmom zo strany používateľov, k dispozícii bude aj reprodukcia 360° zvuku.

Xperia 1 II má sklenené telo s rozmermi 166 × 72 × 7,9 mm a hmotnosťou 181 gramov. Telefón má po oboch stranách ochranné sklo Gorilla Glass 6, samozrejmosťou je odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP65 a IP68.

Sony Xperia 1 II

Sony Xperia 1 II ponúkne nový profesionálny režim fotenia. Zdroj: Sony

S optikou Zeiss

Nová Xperia chce lákať najmä zadným fotoaparátom. Ten obsahuje 12 Mpx hlavný fotoaparát s clonou f/1.7, 12 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát s clonou f/2.2 a teleobjektív s clonou f/2.4 a 3× optickým priblížením. Objektívy fotoaparátov využívajú optiku Zeiss, k dispozícii je tiež ToF senzor na meranie hĺbky scény.

Sony vybavilo telefón novým profesionálnym režimom fotenia a chváli sa aj rýchlym sekvenčným snímaním a automatickým zaostrovaním na oko. Výsledkom by mali byť ostré fotky v každej situácii, čo bolo počas tlačovej konferencie viackrát prezentované. Xperia 1 II tiež ponúka záznam videa až do 4K pri 60 fps s HDR.

Nová Xperia sa dostane na trh koncom jari, u nás predpokladáme dostupnosť do júna. Cena bude podľa portálu Slash Gear na úrovni 1200 dolárov. Európsku cenu zatiaľ nepoznáme.

Sony Xperia 1 II

Sony Xperia 1 II

Zistili sme aj cenu Xperia 1 II. Pre náš trh je to 1199 eur, na Slovensku bude dostupná verzia čierna a fialová.

Zdroj: Sony, Slash Gear

Prečítajte si aj:

Sony Xperia 5: Malý veľký telefón (RECENZIA)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit