Sony predstavilo tri nové smartfóny.

Japonský výrobca oznámil tri prírastky do rodiny smartfónov Xperia. O vlajkových lodiach Xperia 1 III a Xperia 5 III si môžete prečítať v samostatnom článku, TU. Spoločne s nimi bol predstavený aj model strednej triedy Xperia 10 III.

Novinka prináša niekoľko medzigeneračných vylepšení. Základom je 6-palcový OLED displej s rozlíšením Full HD a podporou štandardu HDR 10. Frekvencia je 60 Hz, pomer strán je tradične 21 : 9. Sony však dokázalo zlepšiť kompaktnosť telefónu a Xperia 10 III je o 3 mm nižšia a o 1 mm užšia v porovnaní s predchádzajúcou generáciou.

Novinkou tretej generácie Xperie 10 je podpora 5G sietí, ktorú zabezpečuje procesor Snapdragon 690. Dopĺňa ho 6 GB RAM, 128 GB úložisko a 4500 mAh batéria. Vo výbave telefónu sa tiež nachádza ochranné sklo Gorilla Glass 6 a odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP65/IP68. Nechýba ani 3,5 mm jack.

Xperia 10 III má trojitý zadný fotoaparát. 12 Mpx hlavný fotoaparát dopĺňa 8 Mpx ultraširokouhlý senzor a 8 Mpx teleobjektív s 2× optickým priblížením. Sony tvrdí, že vylepšilo najmä fotenie pohyblivých objektov a nočné fotenie.

Sony Xperia 10 III príde na trh v lete. Cena nebola oznámená.

Sony Xperia 10 III

Sony Xperia 10 III. Zdroj: Sony

Zdroj: Sony

Prečítajte si aj:

Sony Xperia 1 III a Xperia 5 III oficiálne: Takúto technológiu sme tu ešte nemali

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit