Naznačuje to reklamné video, ktoré koluje internetom.

Na diskusnom fóre reddit sa objavilo takmer minútové video, ktoré by malo byť reklamným, resp. prezentačným videom pre pripravovaný smartfón Sony Xperia 5 V, čo je kompaktná vlajková loď tohto japonského výrobcu.

V minulosti sme boli zvyknutí na to, že Xperia 5 prinášala s výnimkou displeja takmer identické funkcie a výbavu ako jej väčší súrodenec. Sem-tam sa síce objavili nejaké rozdiely, ako je absencia premenlivého optického zoomu v prípade teleobjektívu, čo sa dalo pochopiť kompaktnejšími rozmermi.

Sony Xperia 5 VZdroj: reddit
Sony Xperia 5 V

Zdá sa však, že Xperia 5 V prinesie nečakanú zmenu, ktorá mnohých používateľov nepoteší. Telefón už neponúkne tri zadné fotoaparáty, ale iba dva. Môžeme špekulovať, v akej konfigurácii budú dostupné, a prečo sa Sony rozhodlo pre tento rok, avšak skutočný dôvod spoznáme, až keď bude telefón oficiálne predstavený – čo by sa malo stať v priebehu septembra alebo októbra.

Reklamné video prezrádza, že zadné fotoaparáty opäť ponúknu šošovky od ZEISS a že telefón dostane do výbavy 3,5 mm jack. Na ďalšie detaily si musíme počkať.

Zdroj: reddit

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit