Ponúkne 5,5-palcový displej.

Kompaktná Sony Xperia je späť a výrobca ju oficiálne predstaví tento rok – pravdepodobne počas najbližších týždňov až mesiacov. Tvrdí to známy leaker @onleaks, ktorý zverejnil rendery s dizajnom telefónu.

Vynovená Xperia Compact ponúkne podľa dostupných informácií 5,5-palcový displej. Pri pohľade na obrázky ťažko určiť, či má obrazovka pomer strán 21:9, ktorý je špecifický pre všetky Sony Xperie za posledné dva roky. Viditeľná je však väčšia brada pod displejom a drobný výrez v obrazovke, s ktorým sme sa vo výbave telefónov Sony Xperia už dlho nestretli.

Sony Xperia Compact 2021Zdroj: onleaks/voice

Sony Xperia Compact 2021. Zdroj: onleaks/voice

Technické špecifikácie novej kompaktnej Xperie zatiaľ nie sú známe. Špekuluje sa však, že predný fotoaparát bude mať rozlíšenie 8 Mpx a dva zadné fotoaparáty ponúknu rozlíšenie 13 Mpx v prípade hlavného senzora. Vo výbave je snímač odtlačkov prstov v bočnom napájacom tlačidle a takisto 3,5 mm jack.

Sami sme zvedaví, kedy Sony oficiálne predstaví novú kompaktnú Xperiu a aká bude jej výbava. Pri pohľade na rendery však predpokladáme, že pôjde o telefón strednej triedy a nie o kompaktnú verziu vlajkovej lode, ako tomu bolo v minulosti v prípade modelov Xperia Compact zvykom.

Sony Xperia Compact 2021

Sony Xperia Compact 2021. Zdroj: onleaks/voice

Zdroj: onleaks/voice

Prečítajte si aj:

Sony Xperia 5 II: Najlepší Sony telefón za posledné roky (RECENZIA)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit