Model XZ Premium dostal aktualizáciu na Android 8.0 ako jeden z prvých telefónov, ktoré prišli na trh s predinštalovaným Androidom 7.0.

Aktualizácia pre Sony Xperia XZ Premium je na Slovensku dostupná minimálne pre modely, ktoré boli kúpené u operátora Telekom, resp. vo voľnom predaji. Aktualizačný balíček má veľkosť 1290 MB a okrem noviniek, ktoré sú súčasťou Androidu 8.0, prináša aj viacero vylepšení špeciálne pre Xperiu XZ Premium.

Konkrétne pribudla aplikácia 3D skener, pomocou ktorej môžete vytvárať 3D modely tváre alebo objektov. Sony tiež rozšírilo funkcionalitu prediktívneho snímania, ktoré najnovšie reaguje aj na úsmev. Prediktívne snímanie uloží extra snímky do vyrovnávacej pamäte tesne predtým, ako stlačíte spúšť fotoaparátu. Vo výsledku si teda môžete vybrať ideálny záber z viacerých fotiek.

Novinkou je možnosť fotiť sekvenčne, teda viacero fotiek v krátkom časovom úseku. Stačí iba držať spúšť – medzi režimami spúšte sa však musíte najskôr prepnúť. Pribudli tiež nové Xperia akcie a podpora skratiek po stlačení ikony aplikácie.

Prečítajte si aj:

Recenzia Sony Xperia XZ Premium: Prémiový telefón, v každom smere

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit