Známy YouTuber JerryRigEverything si zobral na paškál najnovšiu vlajkovú loď spoločnosti Sony.

Sony Xperia XZ2 je vybavená ochranným sklom Gorilla Glass 5 z oboch strán a pri pohľade na telefón je zrejmé, že výrobca na ochrannom skle nešetril – stačí sa pozrieť na horný reproduktor a hneď vidíte, že sklo je pomerne hrubé. Tento poznatok sme spomenuli aj v našej recenzii, pričom sme vyjadrili predpoklad, že telefón toho vydrží naozaj veľa, čo sa odolnosti týka.

Špeciálny crash test sme však počas testovania neuskutočnili, tomu sa venujú iní experti. Najznámejší je pravdepodobne YouTuber JerryRigEverything, ktorého videá sledujú státisíce používateľov z celého sveta. Jerry najnovšie testoval odolnosť Sony Xperie XZ2 a v priloženom videu si môžete pozrieť, ako nová vlajková loď spoločnosti Sony dopadla.

Pokiaľ sa vám nechce sledovať video, vedzte, že Xperia XZ2 nesklamala. Ochranné sklo ponúka štandardne silnú odolnosť voči poškriabaniu a konštrukcia novej Xperie vyniká najmä z hľadiska ohýbania. V tomto smere mali predchádzajúce telefóny od Sony mierne medzery, výrobca ich však očividne odstránil. Xperia XZ2 toho teda vydrží naozaj veľa a prešla aj legendárnym Jerryho testom odolnosti.

Zdroj: YouTube

Prečítajte si aj:

Recenzia Sony Xperia XZ2: Ide si svojou cestou

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit