Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť ADATA Technology, výrobca vysoko výkonných DRAM modulov, NAND Flash produktov, mobilného príslušenstva a herných produktov, na svojej online akcii Xtreme Innovation uviedla rad nových produktov. V priebehu tejto udalosti, ktorá sa konala 5. augusta 2021, boli predstavené najnovšie produkty a riešenia spoločnosti ADATA a jej hernej značky XPG. Medzi nimi sa objavili SSD, DRAM moduly, pamäťové karty, počítačové komponenty a systémy. Akciou sprevádzala hlavná hrdinka príbehu XPG – MERA. Akcia sa konala v období osláv dvadsiateho výročia spoločnosti ADATA, ktoré prebiehajú počas celého roku 2021.

ADATA DDR5 pamäťový modul

Nová generácia pamäťových modulov DDR5 s frekvenciou 8 400 MT/s je až o 163 % rýchlejšia než predchádzajúci rad DDR4. Toto zvýšenie výkonu umožňuje rýchlejšie načítanie súborov a nástrojov, zjednodušuje prácu s viacerými aplikáciami naraz a zvyšuje tak produktivitu. Modul navyše bude pracovať pri napätí 1,1 V pre lepšiu energetickú účinnosť a dodáva sa s kapacitou až 64 GB.

PCIe Gen4 SSD ADATA LEGEND

V dobe sociálnych sietí, streamovania videí a 5G pripojenia sa vysoko kvalitný obsah stal základom našich životov. Pre uspokojenie potrieb tvorcov prišla spoločnosť ADATA s novým PCIe Gen4 SSD ADATA LEGEND. Toto SSD dokáže dosiahnuť rýchlosti čítania až 7 400 MB/s, čo je ideálne pre strih videí a 3D rendering.

USB4 externé SSD ADATA SE920

Nový externý SSD disk SE920 využíva najnovšie rozhranie USB4 a dosahuje rýchlosti približne 4 000 MB/s, čo je až 4x viac než jeho predchodcovia s rozhraním USB3.2. Pre maximálnu stabilitu v akomkoľvek prostredí je disk SE920 vybavený vlastnou technológiou odvodu tepla, ktorá zaisťuje optimálne chladenie.

ADATA Premier Extreme SDXC PCIe Express Card

Výnimočnosť pamäťových kariet Premier Extreme SDXC SD7.0 Express PCIe Gen3x1 UHS-I U3 Class 10 spočíva v podpore rozhrania PCIe vďaka najnovšej špecifikácii SD7.0. Karta SDXC Express navyše poskytne výrazné zvýšenie výkonu oproti svojim predchodcom, ponúkne rýchlosti čítania a zápisu až 800/700 MB/s a bude kompatibilná aj s rozhraním UHS-I.

Herný notebook XPG XENIA 14

Predstavený bol tiež rad nových herných produktov, ako je napríklad XPG XENIA 14. Tento nový herný ultrabook je vybavený procesorom Intel® Core i5 alebo i7 11. generácie, integrovanou grafikou Intel Iris Xe, 16 GB pamäťou XPG DDR4 RAM a rýchlym 512GB Gen4 SSD XPG. XENIA 14 sa pýši svojím designovým vzhľadom a jednoduchou prenosnosťou. Má 15 mm tenký profil, ultraľahké telo z prémiovej zliatiny a váži 970 g. Aj napriek svojmu subtílnemu rozmeru ponúka 14″ displej s 92 % pomerom veľkosti obrazovky k telu. Výdrž batérie až 10 hodín. Pre jednoduché pripojenie periférií je vybavený dvomi portami USB-C, dvomi portami USB typu A, portom HDMI, čítačkou kariet SD, 3,5 mm audio jackom, a nechýba mu ani podpora rozhrania Thunderbolt 4.

Herný notebook XPG XENIA 15

Nový notebook XENIA 15 je vybavený procesorom Intel Core i7 radu H 11. generácie (Tiger Lake), grafikou NVIDIA® GeForce® RTX 3060 alebo RTX 3070, 32 GB operačnou pamäťou XPG DDR4 a rýchlym Gen4 SSD s 1 TB úložného priestoru. Rovnako ako model XENIA 14 má aj XENIA 15 telo z prvotriednej horčíkovej zliatiny a váži necelé 2 kg. XENIA 15 je tiež vybavená mechanickou klávesnicou s RGB osvetlením pre jednotlivé klávesy, priestorným 15,6″ QHD displejom s obnovovacou frekvenciou 165 Hz a podporou rozhrania Thunderbolt 4.

Herný headset XPG PRECOG AERO

XPG PRECOG AERO bol navrhnutý tak, aby hráčom poskytol bezdrôtovú slobodu. Vďaka jeho USB-C adaptéru s nízkou latenciou a frekvenciou 2,4 GHz ho možno používať s mobilnými telefónmi, prenosnými konzolami aj počítačmi, a to po dobu 24 hodín nepretržitej bezdrôtovej prevádzky. Zároveň je ho možné používať aj ako bežnú náhlavnú súpravu pripojenú USB káblom. Slúchadlá sa môžu pochváliť industriálnym designom, logom XPG, ľahkou konštrukciou a patentovanými šikmými náušníkmi. Sú tiež vybavené kardioidným mikrofónom s funkciou otočenia pre stlmenie, vymeniteľnými náušníkmi a RGB osvetlením, ktoré je možné prispôsobiť prostredníctvom aplikácie XPG PRIME.

Herné komponenty XPG

Pokiaľ ide o SSD, XPG v súčasnosti ponúka na trhu celý rad Gen4 modelov. Patrí medzi ne aj GAMMIX S70, ktorý získal ocenenie Red Dot 2021, a ktorý dosahuje prenosové rýchlosti až 7 400 MB/s. V ponuke sú tiež SSD GAMMIX S70 Blade a S50 Lite.

Rovnako ako spoločnosť ADATA, aj jej herná značka XPG uvedie ešte tento rok na trh nové DDR5 pamäťové moduly. Tento DRAM modul novej generácie bude poskytovať rýchlosti až 12 600 MT/s pre plynulejšie hranie a vyššiu produktivitu. Medzi ďalšie komponenty patrí počítačový zdroj XPG CYBERCORE Platinum s certifikáciou 80 PLUS Platinum. Tento zdroj poskytuje až 1 300 W stabilného nepretržitého výkonu a účinné chladenie pomocou vstavaného 120 mm ventilátoru XPG Vento Pro s tichým chodom vďaka dvojitým guľôčkovým ložiskám Nidec. K dispozícii budú tiež modely s výkonom 850 a 1 000 W.

Software pre správu ekosystémov XPG PRIME

Okrem hardwaru predstavila spoločnosť ADATA tiež software pre správu ekosystému produktov. Pomocou XPG PRIME môžu používatelia spravovať všetky nastavenia svojich produktov XPG v jednej aplikácii. To im umožní synchronizáciu RGB osvetlenia jediným kliknutím. Používatelia tiež môžu ručne nastaviť každú LED diódu na jednotlivých produktoch XPG a vytvoriť si tak osvetlenie na mieru.

Tréningový software XPG GRIT

GRIT je skratka pre Game Reaction Intensity Training. Tento software obsahuje rad tréningových miestností, ktoré sa zameriavajú na pomoc hráčom zlepšiť ich herný výkon. Pomocou umelej inteligencie dokáže GRIT pribežne sledovať výkonnosť užívateľov a identifikovať ich slabiny. Na základe týchto informácií GRIT užívateľom odporučí konkrétne cvičenia, ktoré im pomôžu zlepšiť ich zručnosti a v podstate funguje ako digitálny eSports tréner. V súčasnosti je GRIT obmedzený iba na cvičenie pre FPS hry, ale XPG pracuje na tom, aby sa v blízkej budúcnosti jeho pôsobnosť rozšírila aj na ďalšie žánre.

Značky: