Elektrické bicykle sú pre mnohých ľudí neoddeliteľnou súčasťou života, no ich batérie nie sú nesmrteľné, takže treba myslieť aj na tento fakt a nejakým efektívnym spôsobom ho riešiť.

Jedným zo spôsobov je mať užívateľsky opraviteľné batérie do elektrických bicyklov, ktoré si aj doma zvládnete opraviť bez špeciálneho náradia a zručností. Servis vám síce vie niektoré batérie zreparovať, no trvá to dlho a je to náročný proces, nakoľko ide o spájkované komponenty. S jednoduchým a veľmi efektným riešením prišla spoločnosť Gouach, ktorá vyvinula opraviteľné batérie bez spájkovaných spojov, takže sa dajú jednotlivé články vymeniť s úplnou ľahkosťou, za pár minút.

Gouach sa špecializuje na batériové systémy pre elektrické bicykle a skútre, pričom hlavným zámerom spoločnosti sú „udržateľné batérie“. Batérie pre elektrické bicykle od tejto spoločnosti majú minimum komponentov, ktoré sú jednoduché a zrozumiteľné, čo je ich hlavnou devízou. Zástupcovia spoločnosti tvrdia, že ich inovatívne batérie je možné otvoriť a opraviť za menej ako desať minút.

V aktuálnej dobe ponúka Gouach štyri kapacity opraviteľných batérií – 420Wh, 430Wh, 540Wh a 560Wh. Tento rok prebiehajú testy opraviteľných batérií pre zdieľané elektrické bicykle, kde by to malo veľký zmysel a osoh. Rovnako tak budú tieto batérie neskôr dostupné aj pre širokú verejnosť, resp. pre rôzne modely elektrických bicyklov.

Zdroj: insideevs.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE