Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť HMD Global, výrobca telefónov Nokia, dnes oznámila dostupnosť modelu Nokia G60 5G na tuzemskom trhu.  Nokia G60 5G je telefón strednej triedy s výkonným procesorom Qualcomm Snapdragon 695 5G, novým 50MP fotoaparátom a ekologicky udržateľnou konštrukciou. Nové výrobné procesy, použité materiály, pravidelné a dlhoročné aktualizácie alebo rozšírená záruka na tri roky tak len potvrdzujú záväzok HMD Global byť ohľaduplnou spoločnosťou k životnému prostrediu.

Nokia G60 5G – ekologicky udržateľný model s vysokým výkonom za dostupnú cenu

Hlavnou dominantou novej Nokie G60 5G je priestorný 6,58” FullHD+ displej s obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Na zadnej strane sa nachádza sústava fotoaparátov, pričom hlavný snímač ponúkne rozlíšenie 50 MP, podporu umelej inteligencie a pokročilý nočný režim druhej generácie. rovnako ako v prípade modelu Nokia X30 5G je aj tu prítomná nová technológia Capture Fusion, ktorá spojuje fotky z hlavného a ultra širokouhlého fotoaparátu do jednej snímky.

Nokia G60 5G ponúkne rámček z 60 % z recyklovaného plastu a unikátne spracovaný zadný kryt, ktorý je 100% z recyklovaného plastu. Do radu G potom prináša to najlepšie z radu X. Telefón poháňa výkonný procesor Qualcomm Snapdragon 695 5G, ktorý sprevádza 6GB operačná pamäť. Novinka sa tak nezľakne ani náročnejších mobilných hier. Ochranu telefónu proti vode a prachu zaisťuje certifikácia IP52. O prísun energie na celé dva dni sa stará vstavaná batéria s kapacitou 4 500 mAh.

Nokia G60 5G je naviac prvý telefón radu G, ktorý dostane tri roky hlavných aktualizácií, tri roky pravidelných bezpečnostných aktualizácií a tri roky záruky.

Cena a dostupnosť

Nokia G60 5G je už v predaji v čiernom farebnom variante vo verzii 6/128 GB za odporúčanú cenu 345 EUR.

Značky: