Vylepšenia sa dočkal aj Z Turbo Drive Storage, ktorý teraz ponúka vyšší výkon aj kapacitu.

Spoločnosť HP Inc. vylepšila svoje špičkové pracovné stanice HP Z. Spoločnosť zvýšila rozšíriteľnosť systému a tiež zrýchlila pamäť a aktualizácie procesoru pre dostatočný výkon a lepšiu produktivitu. Spoločnosť ďalej predstavila svoje nové najrýchlejšie pamäťové riešenie HP Z Turbo Drive G2 1TB PCIe SSD .

HP ZTurbo Drive_nowat

Aktualizované pracovné stanice HP Z840, Z640 a Z440 obsahujú novú generáciu procesorov Intel Xeon, najnovšie grafické riešenie Quadro od spoločnosti NVIDIA alebo FirePro od AMD a ponúkajú možnosť voľby medzi operačnými systémami Microsoft alebo Linux. Vďaka novým procesorom Intel Xeon E5-2600 v4 podporujú nové pracovné stanice od HP vyššiu pamäťovú rýchlosť (až 2400MHz) a až 44 fyzických jadier v každej pracovnej stanici.

Nový HP Z Turbo Drive s 1 TB PCIe SSD úložiskom bol navrhnutý pre zvýšenie produktivity a plynulosti práce. Oproti klasickým SSD diskom ponúka pri podobnej cene až štyrikrát väčšiu rýchlosť čítania. Druhá generácia HP Z Turbo Drive dosahuje vysoké hodnoty pri I/O prístupe a umožňuje tak spracovanie veľkých súborov dát. Pracovné stanice HP Z840, Z640, Z440 a Z240 môžu byť ľahko rozšírené a vylepšené zapojením výkonného HP Z Turbo Drive G2 s vysokokapacitnými SATA HDD a SSD.

Rozšírením našich najnovších Z pracovných staníc a pamäťového riešenia Z Turbo Drive ukazujeme obrovské odhodlanie odborníkov spoločnosti HP Inc. posúvať hranice technológií a neustále prinášať nové inovácie,“ hovorí Gwen Coble, riaditeľ Commercial Solutions and Retail Solutions regiónu EMEA spoločnosti HP Inc. „Vzhľadom na nárast objemu dát, bude HP aj naďalej vylepšovať spoľahlivosť a výkon portfólia Z produktov a tiež bude prinášať inovácie pre zákazníkov, ktorí pracujú v širokom spektre odborov od energetiky, cez film až po výskum vesmíru.“

Pracovné stanice HP Z sú navrhnuté tak, aby poskytovali dostatočný výkon aj pre ďalšie náročné odbory, akými sú médiá, grafický dizajn, stavebníctvo, architektúra, výroba, financie, zdravotníctvo, energetický prieskum, vedné odbory a mnohé iné. Nové pracovné stanice HP Z ponúkajú prístup k aplikáciám testovaných na pracovných staniciach od spoločností Adobe®, Autodesk, Avid, Dassault, ESRI, SolidWorks, Siemens a ďalších.

„Pracovné stanice HP Z poskytujú výkon pre rýchle modelovanie, simulácie, analýzu big data, stavebníctvo a architektúru či vizualizáciu aplikácií, z ktorých všetky prinášajú nové riešenie pre lepší svet,“ hovorí Kristina Ropella, dekanka Opus College of Engineering, Marquette University.

S dôrazom na výkon, inovácie a spoľahlivosť sú nové pracovné stanice HP Z v šase, ktorý sa dá otvoriť bez použitia nástrojov a s integrovanými úchytkami pre jednoduchší servis, väčšiu efektivitu využitia a uľahčenie rozšírenia. Nové pracovné stanice umožňujú využiť o 12,5% rýchlejšiu pamäť DDR4 pre lepší výkon. Pre väčší výkon systému bol upravený aj BIOS.

„Možno musíte byť trochu nadšenec do IT, aby ste si to uvedomili, ale pracovné stanice HP Z sú svojím spôsobom umením,“ hovorí Duane Powell, Chief Technology Officer a spolumajiteľ štúdia Blur. „Sú veľmi dobre navrhnuté, vnútro pripomína motor športového auta. Zvonku sú to nádherné, jednoduché kúsky s úchytkami, takže s nimi môžete pohodlne manipulovať.“

Vylepšená séria pracovných staníc HP Z obsahuje Thunderbolt 2 pre rýchly prenos dát, HP Z Turbo Drive pre odstránenie úzkeho hrdla v podobe úložiska, HP Performance Advisor pre monitoring systému a HP Graphic Software pre vzdialenú spoluprácu na graficky náročných aplikáciách.

Ceny a dostupnosť

  • HP Z440, Z640 a Z840 budú na Slovensku dostupné od apríla za ceny od 990 EUR, 1 290 EUR a 1 590 EUR.
  • HP Z Turbo Drive G2 1TB PCIe bude na Slovensku dostupný od apríla za cenu od 590 EUR.

Značky: