Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nová značka “Victus by HP“ debutuje 16-palcovým notebookom vyrobeným na základe DNA ekosystému OMEN a vytvoreným pre bežných hráčov

Spoločnosť HP predstavila svoj najnovší herný hardvér a softvér. Ide o notebooky OMEN 16 a OMEN 17, prispôsobiteľný herný monitor OMEN 25i a beta verziu funkcie OMEN OASIS3 pre OMEN Gaming Hub.4 HP takisto prichádza s novým radom herných produktov “Victus by HP“, ktorého prvým zástupcom je 16-palcový notebook.

„Naším hlavným zámerom, čo sa týka hrania, je vytvárať inovatívne technológie, ktoré nadchnú každého, či už ide o herných nadšencov a priaznivcov produktov OMEN alebo o nováčikov v tomto rastúcom zábavnom sektore,“ uviedla Judy Johnsonová, riaditeľka pre hry a e-sport v spoločnosti HP Inc.

NAVRHNUTÝ A SKONŠTRUOVANÝ PRE POKROK

Skúsení hráči túžia po najnovších výdobytkoch v oblasti hardvéru i softvéru, ktoré im umožnia hrať súčasné tituly na maximálny výkon a plne sa pohrúžiť do diania, aby mohli v multiplayerovom režime dosiahnuť výhry v poslednej sekunde alebo poraziť posledného nepriateľa. Najnovšie prírastky ekosystému OMEN sa zameriavajú na vytváranie nových zážitkov, ktoré prekonávajú očakávania hráčov, udržia ich v spojení, pobavia ich a nadchnú pre to, čo bude nasledovať.

OMEN 16 vstupuje na scénu s týmito parametrami:

  • Špičkový výkon: Ohromujúca grafika, ktorá oživí najnovšie hry aj vďaka grafickej karte radu NVIDIA® GeForce® RTX™ 3070 GPU 8 GB alebo grafickej karte založenej na architektúre AMD RDNA™ 2. Spracovanie obsahu pomocou mobilných procesorov radu Intel® Core™ i7-11800H5 alebo 8-jadrového procesoru AMD Ryzen™ 9 5900HX6. Rýchla práca v niekoľkých aplikáciách súčasne vďaka až 32 GB DDR4 SDRAM s taktovacou frekvenciou 3200 MHz, ultrarýchly prístup k dôležitým súborom pri hraní vďaka až 1 TB PCIe Gen 4×4 SSD7 alebo až dvomi 1 TB PCIe SSD podporujúcimi Raid 07.
  • Veľa energie: Inovácie HP v oblasti interného dizajnu aj naďalej posúvajú hranice toho, čo je možné, najmä zásluhou čepelí, ktoré sú 2,5-krát tenšie a ktorých počet je viac ako o 200 % väčší v porovnaní s modelmi OMEN 158, čo znamená vyšší prietok vzduchu na uspokojenie požiadaviek výkonných vnútorných komponentov. Vďaka vyššej kapacite batérie (zvýšenie z 52,5 Wh na 83 Wh11) vydrží počítač v prevádzke až 9 hodín 10, môžete teda hrať dlhšie a odkiaľkoľvek.

OMEN 17 prichádza v doteraz najpokročilejšej podobe s týmito charakteristikami:

  • Hranie ako na stolnom počítači: Možnosť hrania najnovších AAA hitov s grafickou kartou až radu NVIDIA® GeForce® RTX™ 3080 GPU 16 GB s maximálnym TGP až 165 W a procesorom až radu Intel® Core™ i9-11900H5. Súčasné spustenie hier, prehliadačov alebo aplikácií ako v profesionálnom zariadení s až 32 GB pamäťou DDR4 SDRAM s taktovacou frekvenciou 3200 MHz a rýchlejšie a úpornejšie hranie s až 1 TB PCIe Gen 4×4 SSD7 alebo až dvomi 1 TB PCIe SSD podporujúcimi Raid 07.
  • Chladiace čepele: Nižšia teplota a pohodlnejšie hranie najnovších hier zásluhou ďalších 24 čepelí,11 ktoré sú o 17 % tenšie, spolu s o 14 %12 väčším pomerom otvorenia výstupu, ktorý prispieva k zníženiu teploty na ploche klávesnice o 5 °C13 v porovnaní s predchádzajúcou generáciou, čím zabezpečuje pohodlie dlaniam hráčov.
OMEN 17

OMEN 17

Spoločné vlastnosti notebookov OMEN 16OMEN 17:

  • Podmanivý obraz: Rýchle herné scény brilantne vykresľuje QHD14 IPS panel s obnovovacou frekvenciou 165 Hz, dobou odozvy 3 ms15 a 100 % pokrytím sRGB. Na notebookoch OMEN si prvýkrát vychutnáte farebne presný obraz s potlačením modrej zložky svetla s certifikáciou Eyesafe®16 od spoločnosti TÜVRheinlan, ktorá zabezpečuje, že budú vaše oči svieže aj pri dlhšom hraní. Jasné farby nájdete aj na klávesnici s RGB podsvietením klávesov, integrovaným do aplikácie OMEN Gaming Hub Light Studio, vďaka ktorej dosiahnete vzhľad, ktorý presne zodpovedá hernému prostrediu.
  • Pokročilý systém chladenia: Efektívne chladenie uľahčujú technológie OMEN Tempest Cooling Technology with Dynamic Power, OMEN Gaming Hub Performance Control a Undervolting17 riadiaci vnútorné komponenty, ktoré zabezpečujú efektívny beh tovaru s vysokými nárokmi na výpočtové prostriedky.
  • Rozšíriteľnosť, konektivita, rýchlosť: Rozšírenie je rýchle a jednoduché, pretože jednotky SSD a RAM sú prístupné prostredníctvom jediného panelu zaisteného skrutkami s krížovou hlavou v spodnej časti oboch notebookov, vďaka ktorým sa výmena hardvéru stala hračkou. Vďaka Wi-Fi 6E vám neunikne ani bit18 a vstavaný port 1x Thunderbolt 419 poskytuje jeden univerzálny port pre bezproblémové pripojenie. Voliteľná pamäť Intel® Optane™ H20 s SSD ponúka personalizovaný výpočtový zážitok s novou úrovňou výkonu a s veľkou úložnou kapacitou pre hráčov.20
  • Ekologickejšie hranie: HP rozširuje svoje vedúce postavenie v ponuke najudržateľnejšieho portfólia počítačov na svete21 s doteraz najudržateľnejšími notebookmi OMEN, ktoré získali certifikácie Energy Star22 a EPEAT Silver registered®19,20. Oba notebooky majú povrch klávesnice z recyklovaného hliníka, reproduktorové skrine sú vyrobené z kombinácie recyklovaných plastov a tiež plastov, ktoré by inak skončili v oceánoch, klávesy sa tiež vyrábajú z recyklovaných plastov. Notebooky sú balené do krabíc s obalovými výplňami z lisovanej buničiny, ktoré zo 100 % pochádzajú z udržateľných zdrojov a sú recyklovateľné.

KAŽDÁ CESTA MÁ ZAČIATOK

Každý hráč má svoj vlastný príbeh o tom, ako vstúpil do sveta počítačových hier. Zariadenie “Victus by HP“ bolo vytvorené s cieľom ponúknuť hráčom prístupný, ale posilnený herný zážitok postavený na DNA ekosystému OMEN. Ako mladší súrodenec značky OMEN, určenej pre profesionálov, sa Victus snaží pomôcť komukoľvek a z akéhokoľvek prostredia s cieľom zistiť, akým typom hráča daný človek je.

Victus 16

Victus 16

Prvým modelom radu Victus je Victus by HP 16 s výrazným štýlovým dizajnom, ktorý ponúka tri výrazné farebné vyhotovenia: strieborné Mica Silver, modré Performance Blue a biele Ceramic White. Vo všetkých prípadoch je štandardom podsvietená klávesnica s potlačou v type písma, ktoré je typické pre zariadenie OMEN. K ďalším funkciám patrí:

  • Výkonná kompaktnosť: 16-palcový displej ponúka možnosť QHD14 165 Hz15 a Eyesafe®16 s potlačením modrej zložky svetla. Krásne sa snúbi s 15-palcovým prevedením, ktoré je praktickým riešením pri každodennej nutnosti notebook prenášať. Pixely sa nikdy nehýbali rýchlejšie vďaka grafike poháňanej grafickým procesorom až radu NVIDIA® GeForce® RTX™ 3060 Laptop GPU 6 GB a AMD Radeon RX 5500M. Blesková rýchlosť a rýchla odozva s mobilnými procesormi6Intel® Core™ i7-11800H5 alebo s osemjadrovým procesorom AMD Ryzen™ 7 5800H a pamäťou až 32 GB DDR4 s taktovacou frekvenciou 3200 MHz.
  • Energia chladenia: Široké zadné vetracie otvory sú príťažlivým vizuálnym prvkom podporujúcim lepšiu tepelnú účinnosť (posilnenú o päťcestné prúdenie vzduchu) a pôsobivý dizajn so štyrmi tepelnými trubicami (heat pipe). To pomáha zaistiť dostatočné chladenie, aj keď sa akcia poriadne rozbehne. S jedným 1 TB PCIe Gen 4 SSD diskom5 alebo duálnym SSD diskom podporujúcim RAID 07 sú úložiská aj voliteľná pamäť Intel® Optane™20 rýchle a jednoduché pre hranie hier a ďalšie aktivity.
  • Maximálna kontrola: Zariadenie disponuje predinštalovaným herným centrom OMEN Gaming Hub, ktoré využíva výkonné interné funkcie, ako sú Undervolting,17 Performance Mode, Network Booster a System Vitals, ktoré napomáhajú hladkému priebehu hrania, a ponúka prístup k ďalším funkciám, ako sú Coaching, Rewards a OMEN OASIS Beta. Pozdvihuje herné zážitky novými a vzrušujúcimi spôsobmi.
Victus 16

Victus 16

Victus by HP 16 sa vyrába udržateľným spôsobom z recyklovaného plastu, ktorý sa využil pri výrobe puzdier reproduktorov a spodnej základne šasi.

VYTVORENÝ PRE DOKONALÝ ZÁŽITOK

Herný monitor OMEN 25i rozvíril vody ako vôbec prvý herný monitor OMEN s funkciou HP Eye Ease a certifikáciou Eyesafe®16, ktorá znižuje únavu očí pri hraní. Toto riešenie spočívajúce v potlačení modrej zložky svetla, ktoré hardvér umožňuje, je zabudované priamo do displeja. Vďaka 30 % potlačeniu nadbytočného modrého svetla v porovnaní so štandardným LCD displejom nie je potrebné upravovať si nastavenia alebo sa obávať zhoršenej kvality farieb25.

OMEN 25i Gaming Monitor

OMEN 25i Gaming Monitor

Tento monitor ponúka rad inovatívnych funkcií vrátane nasledujúcich:

  • Skvelý pohľad: Z displeja s obnovovacou frekvenciou 165 Hz a dobou odozvy 1 ms pri použití funkcie overdrive15 na vás vyskočí ostrá akcia, zatiaľ čo technológia AMD FreeSync™ Premium Pro26 a NVIDIA® G-SYNC® Compatibility27 zabezpečujú nízke oneskorenie so širokou škálou adaptívnych obnovovacích frekvencií28 bez toho, aby sa bez ohľadu na váš grafický procesor obraz trhal. Zažite realistickejší, živší a farebnejší obraz ako kedykoľvek predtým vďaka IPS panelu s technológiou VESA DisplayHDR 400, DCI-P3 90 %, jasu 400 nitov a verným 8-bitovým farbám.
  • Software ďalšej generácie: Vďaka Shadow Vision sú v hernom centre OMEN Gaming Hub i tie najtemnejšie pivnice v hre prekreslené do najmenšieho detailu. Technológia Edge Precision koriguje ostrý obraz a zaisťuje plynulé a presné uhly v hre, zatiaľ čo dynamický zámerný kríž – najlepší na svete z hľadiska možností prispôsobenia2 – umožňuje hráčovi dokonale zamerať cieľ. Vyskúšajte si herný režim, prvý na svete, Game Remastered29 a pripomeňte si staré školské počítačové hry, prípadne pripojte konzolu cez rozhranie HDMI a vyskúšajte prvé integrované riešenie v monitore, ktoré používa filtre pre zvýšenie rozlíšenia starých hier s nižším rozlíšením, aby ste si mohli vychutnať klasiku ako nikdy predtým.

Každý monitor je dodávaný v obaloch z udržateľného zdroja vyrobeného zo 100 % recyklovateľnej lepenky a výplňou zo 100 % recyklovaného dreveného vlákna a organického materiálu.

HRAJTE, SLEDUJTE, CHATUJTE A ZDIEĽAJTE SPOLOČNE

OMEN Gaming Hub sa posúva vpred, aby uspokojil potreby novej generácie hráčov. Ide o centralizované riešenie na všetko: od optimalizácie vášho herného počítača, cez prispôsobenie vášho hardvéru až po zlepšenie herného zážitku. Výskumy používateľov ukazujú, že 91 % hráčov dáva prednosť zdieľaniu streamov v malých skupinách 1 až 20 ľudí, pričom 61 % hráčov uvádza, že zdieľanie ich hrania je dôležité, a 49 % by rado zdieľalo záznam z webovej kamery.28 Aplikácia OMEN Gaming Hub preto bola obohatená o funkciu OMEN OASIS, ktorá je v súčasnej dobe v beta verzii, tá hráčom poskytuje rýchly a jednoduchý prístup k streamovaniu hier s priateľmi.

OMEN OASIS je možné stiahnuť a ľahko použiť ako doplnok k aplikácii OMEN Gaming Hub. Funkcia umožňuje streaming obsahu až pre 16 pozvaných osôb. Zdieľanie vášho hrania s priateľmi je vďaka tomu veľmi jednoduché a intuitívne. Priatelia môžu komunikovať pomocou hlasu alebo cez textový chat. S OMEN OASIS môžu hráči zdieľať svoje hranie v reálnom čase vo vysokom rozlíšení a v nízkej latencii.31

Dostupnosť a ceny:

  • Notebook OMEN 16 bude na Slovensku v predaji od augusta za ceny od 1519 eur.
  • Notebook OMEN 17 bude na Slovensku v predaji od augusta za ceny od 1639 eur.
  • Monitor OMEN 25 IPS FHD bude na Slovensku v predaji od júla za ceny od 239 eur.
  • Notebook Victus 16 bude na Slovensku v predaji od augusta za ceny od 1029 eur.

Značky: