Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

 Spoločnosť Lenovo predstavuje všestranné zariadenie Yoga Book 9i s dvoma obrazovkami, úžasný stolný počítač Yoga, tablety definujúce kategóriu a nový koncept zariadenia na zachytávanie pohybu

Keďže hybridný život naďalej stiera hranice medzi prácou a oddychom, spotrebitelia uprednostňujú pohodlie a prvotriedne zážitky z viacstrannej a personalizovanej technológie. Ľudia pracujúci z domu alebo na cestách v súčasnosti požadujú všestranné technológie, ktoré im umožnia robiť viac vo všetkých aspektoch ich života – či už ide o spoluprácu medzi zariadeniami alebo zjednodušenie práce.

S ohľadom na to dnes spoločnosť Lenovo predstavila nové odvážne produkty, ktoré reagujú na široké spektrum potrieb moderného spotrebiteľa. Nový, špičkový Yoga Book 9i predstavuje novú kapitolu pre rad Yoga v oblasti neuveriteľných inovácií, prémiového štýlu a výkonu pre všestranné zážitky. Yoga AIO 9i zasa nanovo definuje, ako by mohol vyzerať stolný počítač typu „všetko v jednom“. V kategórii tabletov predstavuje funkčne bohatý Lenovo Tab Extreme a digitálny poznámkový blok Lenovo Smart Paper nové vzrušujúce možnosti pre školu, domácnosť a ďalšie oblasti. A v neposlednom rade koncept spoločnosti Lenovo s pracovným názvom Project Chronos predstavuje novú technológiu, ktorá zachytáva pohyb používateľa a umožňuje mu komunikovať a vykonávať činnosti v 3D virtuálnych svetoch bez okuliarov alebo nositeľných zariadení.

Pustite sa do knihy neobmedzených možností s Yoga Book 9i

Úplne nový Yoga Book 9i je prvým notebookom s dvoma OLED1 obrazovkami v plnej veľkosti a prichádza s jedinečnými funkciami, ktoré sú navrhnuté tak, aby umožnili kreatívnym ľuďom vytvoriť si vlastný príbeh. Výnimočne flexibilný notebook Yoga Book 9i s platformou Intel® Evo™, ktorý je univerzálnejší ako tradičný notebook, ponúka všestrannosť dvoch obrazoviek, funkcie viacerých režimov a vynikajúce možnosti zábavy. Yoga Book 9i je stvorený pre novú generáciu spotrebiteľov, ktorí posúvajú kreativitu na novú úroveň, tým, že podporuje ich mnohostranné digitálne požiadavky a posilňuje ich ambície, či už pracujú, tvoria, učia sa alebo sa zabávajú. 

Úlohy na dvoch obrazovkách pre vyššiu úroveň efektivity

Yoga Book 9i poháňaný najnovšou generáciou procesorov Intel Core™ umožňuje používateľom využívať výhody plnohodnotného notebooku spolu s flexibilitou a potenciálom dvoch obrazoviek na vykonávanie viacerých úloh. Tieto tenké a ľahké notebooky postavené na platforme Intel Evo sú navrhnuté a skonštruované tak, aby poskytovali bezproblémové komunikačné zážitky v širokom spektre aplikácií a zároveň minimalizovali vplyv na odozvu, výdrž batérie a konektivitu. 

Technológia dvoch obrazoviek na notebooku Yoga Book 9i umožňuje spotrebiteľom vychutnať si jedinečnú škálu všestranných zážitkov. Môžu jednoducho surfovať na webe a prezerať si obsah na dvoch plnohodnotných obrazovkách jednoduchým pohybom piatich prstov. Tí, ktorí chcú pracovať na dvoch samostatných súboroch súčasne, môžu zobraziť oba súbory zvlášť na každej obrazovke. Podobne môžu spotrebitelia sledovať video na jednej obrazovke a zároveň si robiť poznámky alebo vyhľadávať informácie na druhej obrazovke bez prerušenia.

Štíhly a ľahký konvertibilný tvar ponúka používateľom flexibilitu, vďaka ktorej môžu plynule prepínať medzi režimom notebooku, tabletu alebo stanu podľa svojich potrieb. Pri osobnom stretnutí môžu používatelia použiť režim stanu na zobrazenie prezentácie na jednej obrazovke a zároveň sledovať a ovládať prezentáciu z druhej obrazovky. Komunikácia a spolupráca na virtuálnych stretnutiach sa tiež zlepšuje vďaka možnosti dvoch obrazoviek – umožňuje hostiteľovi zdieľať prezentáciu na jednej obrazovke a zároveň sledovať chat, odpovedať na otázky a posúvať prezentácie z druhej obrazovky.

Yoga Book 9i sa dodáva aj so stojanom folio, ktorý používateľom umožňuje ľahšie pracovať na cestách. Odnímateľná Bluetooth® klávesnica zvyšuje potenciál multitaskingu, rovnako ako stylus Smart Pen navrhnutý spoločnosťou Lenovo, ktorý možno použiť na ďalšie zvýšenie produktivity.

Sofistikovaný softvér a vyššia úroveň zábavy

Inovatívny softvér notebooku Yoga Book 9i navrhnutý spoločnosťou Lenovo v spolupráci so spoločnosťou Microsoft tiež zvyšuje potenciál používateľa pri práci, učení, streamovaní, tvorbe a hraní hier. Softvér beží na operačnom systéme Windows 11 a obsahuje funkcie inteligentného písania a čítania, ako aj funkcie písania poznámok pre tých, ktorí sa učia z domu. Táto funkcia umožňuje používateľovi robiť si poznámky na jednej obrazovke a zároveň sledovať online hodinu na druhej obrazovke.

Keď je čas sadnúť si a relaxovať, používatelia môžu sledovať film na jednej obrazovke a na druhej obrazovke vyhľadávať zaujímavé fakty o filme. Dva 13,3-palcové 2,8K OLED PureSight displeje so 100 % presnosťou farieb DCI-P3 a Dolby Vision® HDR poskytujú ohromujúce mimoriadne živé farby, ostrejší kontrast a bohatšie detaily obrazu. Spolu s priestorovým zvukom Dolby Atmos® a 360-stupňovou otočnou zvukovou lištou s reproduktormi Bowers & Wilkins® si spotrebitelia môžu vychutnať výnimočný zážitok zo zábavy. Ďalším výrazným dizajnovým prvkom Yoga Book 9i je jeho moderná a sofistikovaná farba Tidal Teal. Dodáva sa aj v ekologickom balení, pričom obalový materiál, darčeková krabička a vonkajšia škatuľa obsahujú 100 % recyklovaný papier.

Stolný počítač Yoga AIO 9i: Vrchol ohromujúcej výnimočnosti

Nový stolný počítač Yoga AIO 9i (32″, 8) je vytvorený s ohľadom na kreatívcov. Tento konštrukčný zázrak je navrhnutý tak, aby slúžil ako výrazný stredobod takmer každého pracovného priestoru a so svojím výkonom a grafikou podporoval rôzne umelecké vášne. Tento stolový All-in-one počítač radu Yoga, vyžarujúci sofistikovanosť, je vybavený rozsiahlym 31,5-palcovým bezrámčekovým displejom, s rozlíšením 4K a 100 % sRGB umiestnenom v tenkom paneli s kovovým pántom, ktorý sa nakláňa do požadovaného uhla. Skutočný šetrič miesta, diskrétna, vetraná základňa ponúka na svojej zadnej strane sedem portov pre lepšie vedenie káblov, ako aj zabudovanú bezdrôtovú nabíjačku pre smartfóny.

Vďaka najnovším procesorom Intel Core i9 až 13. generácie, ktoré možno spárovať s grafikou NVIDIA® GeForce najnovšej generácie je Yoga AIO 9i dostatočne výkonný na to, aby ľahko zvládol grafický dizajn alebo náročné úpravy fotografií/videí či hranie. Tento počítač, zvyšujúci kreativitu a spoluprácu, ponúka aj štyri reproduktory Harman Kardon®, priestorový zvuk Dolby Atmos a integrovanú 5Mpx infračervenú (IR) webkameru so vstavanou elektrickou krytkou na ochranu súkromia a funkciami inteligentného prihlásenia.

Tento stolový počítač je premyslene navrhnutý v minimalistickom štýle. Podporuje správu viacerých zariadení, vďaka čomu môžu používatelia pripojiť a nabíjať notebook a zariadenia typu AIO prostredníctvom plne funkčného kábla USB typu C® a ovládať ich pomocou jedinej klávesnice a myši. S ohľadom na životné prostredie je zariadenie vyrobené zo 75 % z recyklovaného hliníka v stredovom ráme panela a zo 65 % z recyklovaného plastu ABS v hornom a spodnom kryte dedikovanej klávesnice. Podporuje tiež viacero hlasových asistentov pre efektívny zážitok z ovládania hlasom.

Koncept projektu Chronos od spoločnosti Lenovo: Virtuálna sloboda

Podniky a spotrebitelia čoraz častejšie hľadajú pútavejšie a interaktívnejšie spôsoby, ako zlepšiť svoj hybridný životný štýl prostredníctvom nových a dynamických zážitkov. Možnosť spolupracovať, spájať sa a dosahovať tieto zážitky vo virtuálnom aj fyzickom svete je preto v súčasnosti príťažlivejšia ako kedykoľvek predtým. Inšpirovaná víziou poskytovať inteligentnejšie technológie pre všetkých, skoncipovala spoločnosť Lenovo riešenie zmiešanej reality, ktoré by spotrebiteľom ponúklo úplne nové a zjednodušené, zmiešané virtuálne a fyzické skúsenosti.

Koncept Project Chronos od spoločnosti Lenovo, vytvorený ako domáce počítačové zariadenie pre technicky zdatných tvorcov, ponúka zážitok riadený pohybom celého tela, ktorý umožňuje spotrebiteľom a tvorcom virtuálne ovládať svojho avatara bez potreby použitia virtuálnych okuliarov a akéhokoľvek nositeľného zariadenia na snímanie pohybu (mocap). Namiesto toho sa pohyb používateľa zachytáva prostredníctvom pokročilej hĺbkovej kamery, ktorá v reálnom čase kopíruje jeho akcie v 3D vykreslenom virtuálnom prostredí2 a zobrazuje ho na monitore v domácnosti s portom DP alebo HDMI™, ako je televízor alebo veľká obrazovka počítača. Po vytvorení svojho avatara ho používateľ môže ovládať len pomocou svojich gest, pohybov, držania tela a dokonca aj výrazov tváre a vidieť ho vykresleného na obrazovke takmer v reálnom čase. 

Stvorený pre domácnosť

Hardvér pozostáva z elegantnej a moderne vyzerajúcej hostiteľskej počítačovej stanice, ktorú možno namontovať na stenu alebo umiestniť na povrch priamo pod alebo nad kompatibilný televízor alebo monitor3 (predáva sa samostatne). Integrovaná hĺbková kamera RGB a inovatívna výpočtová architektúra sú optimalizované na nízku latenciu, aby umožnili rýchle a presné snímanie pohybu celého tela. V rámci ochrany súkromia možno kameru otočiť nadol, aby ste mali väčší pokoj, keď je vypnutá a nepoužíva sa.

Projekt Chronos ponúka novú úroveň slobody pre tých, ktorí často navštevujú virtuálne priestory, alebo tých, ktorí sa chcú pomocou technológií zapojiť do komunikácie s ostatnými. Ľudia môžu napríklad ľahšie vytvárať obsah vo virtuálnych svetoch alebo sa stať VTuberom s realistickým avatarom bez toho, aby museli nosiť mocap zariadenie alebo virtuálne okuliare. Fitness tréner môže na diaľku a virtuálne cvičiť spolu s klientom a ukázať mu správnu formu a techniky pohybu. Človek sa tiež môže premeniť na akýkoľvek typ virtuálnej postavy a spojiť sa s novými priateľmi vo virtuálnom svete bez ohľadu na fyzickú vzdialenosť, čas a prostredie. Herný zážitok môže byť ešte viac pohlcujúci a interaktívny vďaka jasne viditeľnej mimike a pohybom, ktoré možno interpretovať takmer v reálnom čase.

Oficiálny názov produktu bude odhalený spolu s uvedením jeho kompletného hardvéru a možností. Spoločnosť Lenovo spolupracuje s vývojármi a partnermi v oblasti obsahu a služieb, aby rozšírila tento prosperujúci ekosystém a uviedla na trh riešenie, ktoré môže poskytnúť virtuálnu slobodu presahujúcu predstavivosť.

Lenovo Tab Extreme: väčší, lepší a viac všetkého

Spoločnosť Lenovo prelomila hranice toho, čo sa považuje za prémiový tablet, a predstavila svoj doteraz najväčší a najvýkonnejší tablet, 14,5-palcový Lenovo Tab Extreme. Toto zariadenie presahuje očakávania a prináša viac všetkého, a to vďaka žiadaným funkciám a premysleným inováciám, ktoré zvyšujú úroveň zábavy a produktivity.

Radosť v extréme

Vďaka displeju OLED s rozlíšením 3K, farebným gamutom DCI-P3 a obnovovacou frekvenciou až 120 Hz môže tento tablet slúžiť ako súkromné domáce kino prakticky v ktorejkoľvek miestnosti v dome. Neuveriteľný kontrastný pomer 1M:1 ponúka extrémny rozsah jasu, ktorý verne kopíruje to, čo by človek videl v reálnom živote. Pokiaľ ide o zvuk, Dolby Atmos a pôsobivá súprava ôsmich vysoko výkonných 4-kanálových reproduktorov JBL® rovnomerne rozdelených medzi woofery a výškové reproduktory vytvárajú dynamický a priestorový zvukový zážitok. Kľúčové hardvérové komponenty tohto obrovského tabletu dopĺňajú výkonný osemjadrový procesor MediaTek® Dimensity 9000 a celodenná výdrž batérie až 12 hodín4. Skutočný úžas však vzbudzuje účelný dizajn, ktorý sa za ním skrýva.

Premyslená inovácia

S nárastom hybridného životného štýlu sa úloha tabletu zmenila z čisto zábavného streamovania na druhé zariadenie na domáce alebo vzdialené použitie, ktoré umožňuje rýchly prechod od zábavy k produktivite a späť. Preto bol Lenovo Tab Extreme vytvorený tak, aby sa prispôsoboval potrebám dnešných moderných používateľov. Jeho stojan s dvoma režimami sa napríklad magneticky pripevňuje k zariadeniu a umožňuje používateľom umiestniť ho horizontálne alebo vertikálne tak, aby sa prispôsobil smeru, ktorý v danom okamihu potrebujú. Skutočná inovácia sa však skrýva v klávesnici s dvoma pántmi (na niektorých trhoch sa predáva samostatne), na ktorú možno tablet pripevniť a následne nakloniť tak, aby používateľovi vyhovoval čo najviac. V ňom sa tablet prakticky vznáša, čím napodobňuje polohu sedenia ako pri tradičnom notebooku alebo stolnom počítači s pripojenou podsvietenou klávesnicou, zatiaľ čo hlavný pánt stojana vytvára v zatvorenom stave jedinečný ochranný úložný priestor pre priložené pero Lenovo Precision Pen 3.

Inteligentné funkcie sa nachádzajú vo všetkých častiach tohto zariadenia, vrátane technológie adaptívneho snímania zvuku a obrazu, ktorá automaticky udržiava kameru zameranú na používateľa počas videohovorov5, aj keď sa pohybuje na stoličke. 4 vstavané mikrofóny využívajú technológiu “narrow beaming” tzn. vďaka úzkemu záberu týchto mikrofónov snímajú zvuk v okruhu 50 centimetrov od používateľa a filtrujú okolitý ruch. Keď je v miestnosti viacero účastníkov hovoru, je možné zapnúť 360-stupňový režim snímania hlasu, aby bolo počuť všetkých. Pre optimalizáciu komfortu sledovania upravuje displej tabletu s certifikáciou TÜV Rheinland automaticky farbu na obrazovke podľa okolitého svetla a teploty farieb. Šasi Lenovo Tab Extreme, navrhnuté s ohľadom na životné prostredie, je vyrobené zo 100% recyklovaného hliníka a jeho obal je úplne bez plastov.

Priestor a príležitosť urobiť viac

Lenovo Tab Extreme je vybavený operačným systémom Android™ 13 a najnovším softvérom používateľského rozhrania od spoločnosti Lenovo. Toto zariadenie umožňuje používateľom vykonávať viacúlohové projekty s podporou až štyroch aplikácií6 súčasne prostredníctvom rozdelenej obrazovky a možnosti otvárať až 10 aplikácií ako plávajúce okná6. Pre efektívnu spoluprácu bez ohľadu na zariadenie môžu používatelia flexibilne používať svoj tablet ako skicár pre bezproblémovú spoluprácu s notebookom cez vstup DP USB Type-C alebo ho použiť ako ovládací panel s monitorom cez výstup DP USB Type-C. Aby si používatelia mohli užiť túto funkciu bez káblov, môžu využiť aplikáciu Lenovo Freestyle7 na bezdrôtové prepojenie svojho tabletu Lenovo Tab Extreme s počítačom Lenovo s operačným systémom Windows7 pre jednoduché zdieľanie súborov medzi zariadeniami, možnosť zrkadliť alebo rozšíriť svoju pracovnú plochu pre väčšiu plochu obrazovky alebo použiť tablet ako sekundárny touchpad pre ich PC. K dispozícii sú aj ďalšie aplikácie, ktoré podporujú kreativitu a prácu, vrátane Clip Studio Paint8/9 pre kreslenie a WPS Office8 pre vyššiu produktivitu.

Lenovo Smart Paper : Zvyšuje kúzlo zapisovania poznámok

Zapisovanie poznámok je pre mnohých nevyhnutnosťou, ale v našom modernom životnom štýle, kde sa uprednostňuje cestovanie naľahko je hromadenie ťažkého papieru je vo viacerých aspektoch nepraktické. Napriek tomu existujú profesie a študenti, ktorí uprednostňujú prirodzené a intuitívne písanie rukou pred písaním na stroji. S cieľom vytvoriť nový, ale známy zážitok pre plodných pisateľov poznámok, spoločnosť Lenovo predstavila Lenovo Smart Paper, ktorý je inovatívnym vstupom do oblasti digitálnych poznámkových blokov. Lenovo Smart Paper je tenký 10,3-palcový antireflexný dotykový displej E-Ink, ktorý je umiestnený v ľahkom celokovovom puzdre, ktoré určite uvoľní miesto v batohu a navyše sa ľahko drží a prenáša. Tento digitálny poznámkový blok využíva zázraky technológie E-Ink a poskytuje používateľom pocit pera na papieri, na ktorý sú zvyknutí, spolu s inteligentnými funkciami, ktoré optimalizujú ich produktivitu nečakaným spôsobom.

Jedno pero, ktoré vládne všetkým

Súčasťou zariadenia je aktívne inteligentné pero stylus bez batérie, ktoré možno ľahko uložiť do puzdra. Toto inteligentné pero ku zariadeniu Lenovo Smart Paper netreba vôbec nabíjať a je vybavené plsteným hrotom a latenciou až 23 milisekúnd10, takže veľmi verne reprodukuje pocit písania zo skutočným perom. S jedným dotykovým perom si používatelia môžu vybrať z deviatich rôznych nastavení pera – vrátane guľôčkového pera, ceruzky (drevenej a mechanickej), fixky a dokonca aj kaligrafie – takže nemusia hľadať tú správnu písaciu pomôcku. So 4 096 úrovňami citlivosti na tlak a detekciou náklonu v pere, plus 74 šablón poznámkových blokov na výber (napríklad riadkovaný/čiarový, graf, prázdny papier a dokonca aj hudobný rukopis), používatelia môžu jednoducho písať, kresliť, skicovať, tieňovať a ilustrovať. s obrovskou precíznosťou.

Inteligentnejšie písanie poznámok pre všetkých

Okrem toho, že tento digitálny poznámkový blok ponúka pocit a presnosť písania ako na skutočnom papieri, poskytuje aj novú úroveň pohodlia, akú dokáže poskytnúť len inteligentná, prepojená technológia. Vďaka dvom integrovaným mikrofónom sa Lenovo Smart Paper dokáže premeniť na digitálny diktafón, ktorý používateľom umožňuje zvukovo nahrávať stretnutie alebo prednášku v triede a zároveň si robiť poznámky. Ak si nemôžu spomenúť na slovný kontext týkajúci sa poznámky, ktorú si urobili počas jednej z týchto zaznamenaných schôdzí, môžu jednoducho vybrať konkrétny text, ktorý napísali, a vypočuť si krátke prehrávanie toho, čo bolo v danom okamihu povedané11, alebo si môžu celú zaznamenanú prednášku vypočuť znova.

Vďaka 50 GB úložného priestoru12, čo je dostatok miesta na uloženie viac ako 50 000 stránok poznámok, môžu používatelia poznámky jednoducho odstraňovať a presúvať a zároveň ich organizovať do priečinkov. Už nemusíte prehadzovať stránky, aby ste našli niečo, čo bolo napísané pred niekoľkými mesiacmi; namiesto toho možno v priebehu niekoľkých sekúnd vyhľadávať kľúčové slová v tisícoch ručne písaných poznámok a rukopis možno ľahko previesť na text. Vďaka prístupu k viac ako dvom miliónom kníh na stránke eBooks.com13 môžu používatelia rýchlo vyhľadávať kľúčové slová aj v digitálnych knihách a článkoch, ktoré majú uložené v zariadení. Pomocou aplikácie Lenovo Smart Paper14 majú používatelia prístup k svojim poznámkam a knihám odkiaľkoľvek a synchronizáciou v cloude môžu zálohovať svoje súbory, ktoré možno synchronizovať v rôznych zariadeniach so systémom Android, iOS a Windows. Pomocou aplikácie môžu používatelia tiež prepisovať zvukové záznamy a prekladať text do rôznych jazykov15.

Výkon najnovšej generácie: Nový Yoga Slim 6i a vylepšené notebooky Yoga 9i (14”, 8) a Yoga 6 (13”, 8)

Nový Yoga Slim 6i (14″, 8) ponúka tým, ktorí hľadajú inšpiráciu, vynikajúco navrhnuté prenosné a zároveň výkonné zariadenie. Tento tenký, ľahký a atraktívny notebook umožňuje používateľom ľahko pracovať a vytvárať obsah na cestách aj doma. Notebook Yoga Slim 6i, postavený na platforme Intel Evo je navrhnutý tak, aby používateľom poskytoval bezproblémové komunikačné zážitky. Je vyrobený za použitia pevných, celokovových hliníkových materiálov, má tenké, ale vysoko odolné šasi a vyvýšený výrez pre kameru na jednoduché otváranie. Vďaka až 14-palcovému displeju OLED s technológiou Dolby Vision ponúka Yoga Slim 6i vizuálne uspokojivý zážitok. S väčším pomerom strán 16:10 a voliteľnej podpore dotykového ovládania je kreatívna práca, ako napríklad ľahká úprava videa alebo fotografií, čoraz intuitívnejšia. Yoga Slim 6i je poháňaný najnovšími procesormi Intel Core až 13. generácie a poskytuje používateľom aj vylepšený zážitok z videokonferencií s funkciami potlačenia šumu, a rozmazania pozadia pre profesionálnejšie prostredie. 

Spoločnosť Lenovo tiež predstavila vylepšený model Yoga 9i (14″, 8), ktorý je vybavený mobilnými procesormi Intel Core až 13. generácie, čím poskytuje ešte pôsobivejší výkon na zvýšenie všestrannosti a produktivity. Aj najnovší notebook Yoga 6 (13″, 8) dostal vyšší výkon s najnovšími procesormi AMD Ryzen™ radu 7000 a vylepšenú batériu, aby zvládol dlhšiu prácu na diaľku.

Podporné služby a softvér

Okrem týchto prémiových hardvérových možností ponúka spoločnosť Lenovo celý rad služieb v oblasti zdravia, podpory a ochrany zariadení, ktoré pomáhajú udržiavať produkty v špičkovej kondícii a v lepšom zabezpečení, ako napríklad najnovší cloudový bezpečnostný softvér Lenovo Smart Lock16. Pre zvýšenie úrovne pohodlia pri podpore dnes predstavených notebookov zahŕňa služba Lenovo Premium Care Plus17 mnohé zo svojich služieb do jedného riešenia. Táto komplexná služba zahŕňa pokročilú hardvérovú a softvérovú podporu, ochranu pred náhodným poškodením, predĺženú záruku na batériu, služby Lenovo Migration Assistant a Lenovo Smart Performance – autodiagnostickú kontrolu stavu systému, ktorú nájdete v rámci Lenovo Vantage.

,,Dnešní spotrebitelia vedú všestranný život a ešte viac sa spoliehajú na technológie, ktoré im umožňujú navrhovať, vyvíjať a vytvárať vlastný obsah. Nové portfólio Yoga sme navrhli tak, aby sme dnešným spotrebiteľom umožnili dosahovať ich budúce ciele. Tento duch stelesňuje nový Yoga Book 9i, prvý notebook na svete v plnej veľkosti s dvoma obrazovkami OLED, ktorý je odpoveďou na dopyt našich zákazníkov po všestrannosti, mobilite a výkone,“ povedal Jun OuYang, viceprezident spotrebiteľského segmentu, Intelligent Devices Group, Lenovo.

,,Keďže ľudia čoraz viac využívajú svoj hybridný životný štýl, hľadajú nové, pohodlnejšie a efektívnejšie spôsoby, ako robiť veci,“ povedal Johnson Jia, senior viceprezident globálneho inovačného centra Intelligent Devices Group spoločnosti Lenovo. ,,S prémiovými spotrebiteľskými produktmi, ktoré sme dnes predstavili, spoločnosť Lenovo prijala túto výzvu a predstavila inovácie navrhnuté s cieľom riešiť moderné potreby súčasnosti a umožniť ľuďom užívať si inteligentnejší svet.“
Ceny a dostupnosť18

  • Yoga Book 9i (13”, 8) bude dostupný od júla 2023 s očakávanou počiatočnou cenou od 2199 .18
  • Yoga AIO 9i (32”, 8) bude dostupný od mája 2023. Cena bude zverejnená.
  • Lenovo Tab Extreme bude dostupný začiatkom mája 2023. Cena bude zverejnená.
  • Lenovo Smart Paper bude dostupný od marca 2023. Cena bude zverejnená.
  • Yoga Slim 6i (14”, 8) bude dostupný od apríla 2023 s očakávanou počiatočnou cenou od 999 .18
  • Vylepšený Yoga 9i (14”, 8) bude dostupný od januára 2023 s očakávanou počiatočnou cenou od 1999 .18
  • Vylepšený Yoga 6 (13”, 8) bude dostupný od marca 2023 s očakávanou počiatočnou cenou od 999 .18

Pre obrázky a kompletné špecifikácie navštívte Lenovo StoryHub CES 2023 press kit. Počas veľtrhu CES v januári 2023 bude spustená aj virtuálna prezentácia a stránka podujatia spoločnosti Lenovo s ďalšími podrobnosťami.

Kľúčové špecifikácie

Yoga Book 9i
Procesory13th Gen Intel Core i7-U15
Operačný systémWindows 11 Home Windows 11 Pro
GrafikaIntel Iris® Xe
PamäťLPDDR5X 16G
Úložisko12PCle SSD Gen4: 512G/1T
Displej13.3” 2.8K, 400 nitov, OLED/DCI-P3 100%, 60Hz, 16:10 4-stranný úzky rámik (91% AAR) HDR, PureSight, Dolby Vision
Audio2 x 2W 2 x 1W Bowers & Wilkins reproduktory Dolby Atmos
KameraFHD IR+RGB (5M USB) Webkamera s fyzickým krytom
Batéria380WHr Mobile Mark 2018: až do 7.3 hodín Prehrávanie videa: až do 10 hodín (Dvojitá obrazovka na 150 nitov), až do 14 hodín (Jedna obrazovka)
Rozmery(mm) 299.1 x 203.9 x 15.95 (inches) 11.78 x 8.03 x 0.63
Váha1.38kg
Pánt360°
Farby19Tidal Teal
Porty3 x USB Type-C (všetky plne funkčné and Thunderbolt™4.0)
BezdrátovosťWi-Fi 6E24 HW Support Bluetooth 5.2 OS Just support Bluetooth 5.1
Softvér20Windows Hello Cortana Multi-point touch Lenovo Vantage Microsoft Office 36521 Amazon Alexa22
Yoga AIO 9i (32”, 8)
Procesory13th Gen Intel Core i9-13900H 13th Gen Intel Core i7-13700H
Operačný systémWindows 11 Home Windows 11 Pro
GrafikaNVIDIA GeForce Next-Gen Laptop GPU
PamäťLPDDR5: 16 GB / 32 GB
Úložisko12SSD PCIe: 512 GB / 1 TB
Displej31.5” UHD (3840×2160) IPS, 3-stranový úzky rámik, 16:9, 100% sRGB, HDR600
Audio2 x 2W Tweeter, 2 x 5W Woofer by Harman Kardon, Dolby Atmos
KameraZabudovaná 5Mpx IR Kamera (Duálne Mikrofónové pole, FF)
Rozmery(mm): 724.04 x 253.02 x 538.1 (inches): 28.50 x 9.96 x 21.19
VáhaZačína od 8.17 kg (18.01 lbs)
Farba19Storm Grey
Porty1 x USB 4.0 USB Type-C 1 x USB 3.2 plne funkčný vnútorný USB Type-C 2 x USB 3.2 HDMI-Out (2.1) Sluchadlá & Mikrofón kombo Power DC-In Power Button
WirelessWi-Fi 6E 802.11ax24 Bluetooth 5.2 Combo s Wi-Fi kartou
Softvér20Lenovo Vantage Microsoft Office 36521 Amazon Alexa22 Cortana
Project Chronos
Procesory13. generácia Intel Core procesorov  
Operačný systémWindows 10
PamäťAž do 32GB  
Úložisko12Až do 512GB SSD
Audio2 x 6W reproduktory
KameraRGB Kamera s ToF
Rozmery284 x 275 x 60.6 mm
Váha3540g
Farby19Cloud Grey
Porty2 x USB3.2 2 x RJ45 (Giga) 1 x DC Jack 3 x DP 4 x mini DP
WirelessWi-Fi 6E24 Bluetooth 5.0
Softvér20Chronos (vyvinuté spoločnosťou Lenovo)
Lenovo Tab Extreme
ProcesoryMediaTek Dimensity 9000 Octa-core procesor, 1x X2 at 3.05GHz + 3xA710 at 2.85 GHz + 4xA510 at 1.8 GHz
Operačný systémUvedené s Android 13. Používatelia môžu očakávať tri aktualizácie operačného systému a štyri roky bezpečnostných záplat.
Pamäť12GB RAM + 256GB ROM
Displej14.5” OLED Displej s ambivalentnými farbami 3000 x 1876, DCI-P3 cinema, až do120Hz obnovovacej frekvencie. Podpora pre Dolby Vision a HDR10+
AudioLenovo Premium Audio System s Octa JBL reproduktormi and Dolby Atmos
KameryPredná: 13Mpx s RGB senzorom ultra-wide FOV Zadná: 13Mpx AF (f/2.4) + 5MP FF (f2.2)
Batéria312300mAh (typická hodnota), až do12 hodín Prehrávanie videa, 68W nabíjací adaptér
SenzoryRGB senzor (vrátane svetelného senzora), ToF, Gyroscope, E-compass, Hall sensor, Snímač odtlačkov prstov na tlačidle napájania
Rozmery327.8 x 210.8 x 5.85mm (Kamera 7.15mm)
Váha~740g (~1.63 lbs.) iba tablet
Farby19Storm Grey
PortyUSB Type-C 3.2 Gen 1 (charging / DP-out / reverse charging / audio) USB Type-C 2.0 (charging / DP-in / reverse charging / audio) MicroSD slot
WirelessWi-Fi 6E24 Bluetooth 5.3
Softvér20Lenovo Freestyle Lenovo Vantage Clip Studio Paint8 WPS Office Google Kids Space Netflix Entertainment Space Nebo Files Myscript Calculator
Kompatibilné príslušenstvo / DoplnkyLenovo Precision Pen 3 Lenovo Tab Extreme Keyboard (na niektorých trhoch sa predáva samostatne) Lenovo Tab Extreme Folio Case (na niektorých trhoch sa predáva samostatne)
Lenovo Smart Paper
ProcesoryRockChip RK3566 4x 1.8 GHz  
Operačný systémAndroid AOSP 11.0
Pamäť4GB+64GB
Displej10.3” E-Ink Displej, 1872 x 1404 rozlíšenie, 227ppi
Predné svetloDuálna Farba predného svetla 24 levelov jasu (automatické nastavenie obrazovky) 24 nastaviteľných teplotných tónov
MikrofónDuálny mikrofón
SensorAccelerometer (G) Sensor, Ambient L-sensor, Hall Sensor
Batéria33550mAh (Typ.) Čas čítania: viac ako 7000 strán na jedno nabitie Čas na písanie poznámok: 170 strán poznámok na jedno nabitie
Rozmery195mm x 226mm x 5.5mm
Váha~408g (~0.9 lbs.)
FarbyStorm Grey
PortyUSB Type-C 2.0
BezdrátovosťWi-Fi Bluetooth 5.2 podpora BLE
Softvér20Email Calendar Clock Calculator ebooks.com app
Kompatibilné príslušenstvoLenovo Smart Paper pen Lenovo Smart Paper folio case
Yoga 9i (14”, 8) Refresh
Procesory13th Gen Intel Core i7-P28
Operačný systémWindows 11 Home Windows 11 Pro
GrafikaIntel Iris® Xe
PamäťLPDDR5 16G; 5200MHz
Úložisko12PCle SSD Gen 4 M.2  512GB/ 1 TB
Displej14” 4K OLED (3840*2400) IPS, 400 nits, 100% DCI-P3, 60Hz, 16:10 (WQUXGA) VESA Certified Displej HDR True Black 500, Dolby Vision, Dotyková obrazovka, PureSight   14” 2.8 OLED (2880*1800) IPS, 400 nitov, 100% DCI-P3, 60Hz, 16:10 (WQHD+), VESA Certified Displej HDR True Black 500. Dolby Vision, Dotyková obrazovka, PureSight  
AudioBowers & Wilkins 2.2ch reproduktory Systém štyroch reproduktorov (2 x Tweeter + 2 x Woofer)
KameraFHD 2M + IR Hybrid, Kryt kamery, Rozlíšenie 2.0M Snímková frekvencia: 30fps Max
Batéria375WHr, MobileMark 2018 OLED SKU: 10.5 hodín OLED SKU: 14 hodín
Rozmery(mm) 318 x 230 x (T2) 15.25 (T4) 16.5 (inches) 12.52 x 9.06 x (T2) 0.60 (T4) 0.65
VáhaZačína od 1.4kg
Farby19Storm Grey, Oatmeal
PortyĽavá strana: 2 x USB Type-C (Thunderbolt 4.0/DisplayPort™/Power Delivery/USB 3.24 plne funkčný) 1 x USB Type-A Gen 3.24   Pravá strana: 1 x USB Type-C (USB 3.24 plne funkčný) 1 x Audio Combo Jack 1 x Power Button
WirelessWiFi 6E Bluetooth 5.2
Softvér20Windows Hello Cortana Multi-point Touch Lenovo Vantage Microsoft Office 36521 Amazon Alexa22
Kompatibilné príslušenstvo / DoplnkySleeve In Box Precision Pen 2 CO2 Offset Service (voliteľné) USB Type-C Adaptér (3 in 1 dongle, VGA/HDMI/USB-A  voliteľné)
Yoga 6 (13”, 8) Refresh
ProcesoryAMD Ryzen 7 7730U (2.0GHz/8 Cores/16M Cache) AMD Ryzen 5 7530U (2.0GHz/6 Cores/16M Cache)
Operačný systémWindows 11
GrafikaAMD Radeon™ Grafika
PamäťLPDDR4x Dvojkanálový; 4266 MHz, 8GB/16 GB
Úložisko12256 GB/512 GB/1 TB TLC PCle M:2 SSD 2242
Displej13.3” FHD+ (1920×1200) IPS, 300 nitov, 100% sRGB, 60Hz, 16:10 (WUXGA) Dotyková obrazovka, 4-stranný úzky rámik(>90% AAR), Dolby Vision
Audio2 x 2W Predné reproduktory Dolby Atmos
Kamera1080p FHD IR Hybridná Webkamera s fyzickým krytom webkamery
Batéria3(59 WHr, 4 cell) MobileMark 2018: až do 12.5 hodín na 200 nitoch Prehrávanie videa: až do 17.0 hodín na 150 nitoch
RozmeryFabric Edition: (mm) 304 x 218 x hrúbka 17.36 (inches) 11.96” x 8.58” x hrúbka 0.68”   Metal Edition: (mm) 304 x 218 x hrúbka 17.45 (inches) 11.96” x 8.58” x hrúbka 0.69”
VáhaFabric Edition: Začína od 1.39kg (3.06lbs) Metal Edition: Začína od 1.37kg (3.02lbs)
Farby19Dark Teal
PortyĽavý: 2 x USB Type-C (PD/DP/USB 3.2 Gen 1) Pravý: 2 x USB-A (USB 3.2 Gen 1) Ľavý: 1 x Audio Jack Ľavý: 1 x HDMI (HDMI 2.0, general type) Pravý: 1 x Čítačka MicroSD kariet (UHS-1 (104) PCIE Gen1)
WirelessWiFi 6, 2 x 2 AX Bluetooth 5.2
Softvér20Windows Hello Cortana Multi-point Touch Lenovo Vantage Microsoft Office 36521 Amazon Alexa22
Kompatibilné príslušenstvo / DoplnkyČítačka odtlačkov prstov Active Pen (Base Pen 3.0) CO2 Offset Service (voliteľné)
Yoga Slim 6i (V USA známe ako Lenovo Slim 7 (14”, 8) )
ProcesoryIntel Core i7-1280P 1.8G/14C/24M
Intel Core i5-1240P 1.7G/12C/12M
Operačný systémWindows 11
GrafikaIntel Iris Xe
PamäťLPDDR5: 8Gl/ 16G Dvojkanálový
Úložisko12PCIE M.2: 512GB / 1TB
Displej14” 2.8K (2880×1800) LCD IPS, 400 nitov, 100% sRGB, 120Hz, 16:10, Dolby Vision, OGS Touch and Bezel14” 2.2K (2240×1400) LCD IPS, 300 nitov, 100% sRGB, 60Hz, 16:10, Dolby Vision, Bezel.14” WUXGA (1920×1200) LCD OLED, 400 nitov, 100% DCI-P3, 60Hz, 16:10 Dolby Vision, Bezel
Audio2x2W Reproduktory
Dolby Atmos Spatial Audio
KameraFHD Webkamera, IR Kamera, Kryt webkamery
Batéria460 WHr 65 WHr (EVO)Sl
Rozmery(mm) 312 x 221 x hrúbka 14.9
(inches) 12.28 x 8.7 x hrúbka 0.59
VáhaZačína od 1.39kg
Pánt180°
Farby19Storm Grey, Misty Grey
PortyĽavý: 2x Thunderbolt 4.0 (PD 3.0/DP 1.4)
1 x  HDMI( HDMI 2.0 general type) Pravý: 1 x USB3.2 Gen1 Type-A
1 x Audio combo Jack
WirelessWiFi 6 WiFi 6E (EVO) Bluetooth 5.1
Softvér20Windows Hello Cortana
Kompatibilné príslušenstvo / Doplnky  CO2 Offset Service ( voliteľné)
CertifikácieEyesafe, TÜV Rheinland Low Blue Light certifikácia MIL-STD 810H
Yoga Slim 7i Carbon (13”, 8) Refresh
ProcesoryIntel Core i7-1280P 1.8G/14C/24M
Intel Core i5-1240P 1.7G/12C/12M
Operačný systémWindows 11
GrafikaIntel Iris Xe
Pamäť8G LPDDR5-5200  Dvojkanálový 16G LPDDR5-5200 Dvojkanálový
Úložisko12512GB/1 TB PCle M.2 SSD
Displej13.3” 2560×1600 16:10 PureSight IPS, Jas 400 nitov, 90Hz, Dolby Vision
Audio2x2W Harman reproduktory, Dolby Atmos
Kamera & MikrofónHD IR Kamera s duálnym mikrofónom Time-of-Flight senzor, Farebný snímač okolitého svetla Elektronický kryt webkamery
Batéria41080P DAC Sluchadlá do uší 9.7 hodín   /   Min 8.8 hodín   /   až do 10.3 hodín 1080P reproduktory 13.7hrs   /   Min 12.2hrs   /   až do 14.6 hodín MM2018: Typical 9.6 hodín   /   Min 9.3 hodín   /   až do 10 hodín
Rozmery(mm) 300.1 x 206 x 14.8
VáhaBezdotyková verzia: Začína od <960g Dotyková verzia: Začína od 990g
Farby19Moon White,Storm Grey
Porty1 x Thunderbolt 4.0 1 x USB Type-C 3.2 Gen2 (with PD3.0/DP1.4/podpora type c Sluchadlá)
WirelessWiFi 6E Bluetooth 5.1
Softvér20Windows Hello Cortana

Značky: