Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Oracle oznámila dva nové modely svojich zariadení Oracle Database Appliance (ODA).

Výkon a spoľahlivosť integrovaných (engineered) systémov Oracle je tak vďaka novouvedeným modelom X6-2S a X6-2M prvýkrát k dispozícii aj pre malé a stredné podniky. Tieto databázové systémy navyše môžu fungovať ako most medzi vlastnou infraštruktúrou organizácií (on-premise) a prostredím cloudu, čím zákazníkom pomáhajú v prechode na cloudové technológie. Organizácie, ktoré budú chcieť pripojiť svoje systémy ODA ku cloudovej platforme spoločnosti Oracle, tak budú môcť napríklad bez problémov a automatizovane zálohovať pomocou cloudu svoje dáta.

Databázové stroje Oracle Database Appliance nám umožnili znížiť zložitosť nášho prostredia IT a vyrovnať sa s tým, že v niekoľkých uplynulých rokoch sa množstvo našich dát zvýšilo až 25-krát,“ uviedla Jacqueline Hufford-Jensonová, riaditeľka správy databáz v spoločnosti LifeLock. „Na zariadeniach Oracle Database Appliances oceňujeme, že ich môžeme prakticky ihneď nasadiť do prevádzky (out of the box), čo nám umožňuje zrýchliť procesy a výrazne obmedziť oneskorenia.“ LifeLock je organizácia strednej veľkosti, no veľmi rýchlo rastie.

Portfólio databázových zariadení Oracle je podobne ako iné integrované systémy spoločnosti Oracle navrhnuté tak, aby zjednodušilo prechod do cloudu. Zákazníci môžu do cloudu jednoducho zálohovať aj archivovať svoje kritické dáta alebo na platformu Oracle Cloud kedykoľvek ľahko previesť aj vykonávanie svojich úloh. Nové verzie zariadení ODA podporujú platformy Database Standard Edition 2 a Oracle Database Enterprise Edition.

Sme radi, že výkon, jednoduchosť a funkčnosť integrovaných systémov Oracle teraz dokážeme ponúknuť za ceny, ktoré sprístupňujú tieto technológie organizáciám všetkých veľkostí,“ doplňuje Im Gargan, senior viceprezident spoločnosti Oracle pre konvergovanú infraštruktúru. „Naše databázové zariadenia vynikajú pri prevádzke databázy v podobe jedinej inštancie, ponúkajú jednoduché nasadenie aj vysokú dostupnosť. To, že tieto systémy takisto fungujú ako most medzi on-premise prostredím a cloudom, potom zákazníkom zaisťuje do budúcnosti veľmi dobré zúročenie vstupnej investície.“

Zariadenia Oracle Database Appliance sú navrhnuté na prevádzku databáz v podobe jedinej inštancie aj na konsolidáciu viacerých databáz a ponúkajú vysokú dostupnosť.

Ďalšie funkcie Oracle Database Appliance:

  • Uvádzacia cena 18 000 dolárov za databázové zariadenie pre jednu alebo niekoľko inštancií databázy.
  • Investícia sa začne zákazníkom rýchlo vracať, systém je možné nasadiť už za 30 minút.
  • Disky flash s rozhraním NVMe ponúkajú vynikajúci výkon a spoľahlivosť.
  • Integrácia s platformou Oracle Cloud umožňuje podnikom zálohovať a archivovať v cloude kritické dáta a v prípade potreby sem tiež kedykoľvek migrovať samotné výpočtové úlohy.

Pretože ponuka spoločnosti Oracle pokrýva všetky úrovne týchto systémov od hardvéru po softvér, tieto zariadenia môžu ponúknuť plnú integráciu, sú vopred otestované a optimalizované od hardvéru až po aplikácie. Je možné ich rýchlo nasadiť, ľahko rozšíriť do cloudu Oracle a rôzne systémy spolu tiež dokážu dobre spolupracovať. Najnovšie prírastky do rodiny týchto produktov, zariadenia X6-2S a X6-2M, umožňujú malým aj stredným podnikom jednoduchú prevádzku databáz Oracle, a bez problémov im tak sprístupňujú tieto pokročilé technológie,“ dodáva Peter Rutten, analytik divízie Computing Platforms Group spoločnosti IDC.

Značky: