Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Samsung Electronics Co., Ltd, predstavila svoju víziu prepojeného sveta, ktorej dominuje široko dostupná a otvorená platforma internetu vecí (IoT).

Na vývojárskej konferencii Samsung 2017 (Samsung Developer Conference 2017), prebiehajúcej na sanfranciskom výstavisku Moscone West, spoločnosť Samsung taktiež oznámila, že prostredníctvom technológie SmartThings zjednotí svoje IoT služby, predstaví novú verziu hlasového asistenta Bixby 2.0 spolu s vývojovým balíčkom SDK a posilní svoje vedúce postavenie v oblasti rozšírenej reality (AR). Ohlásené novinky by sa mali stať vstupnou bránou do éry bezproblémového vzájomného prepojenia širokej škály zariadení, softvérových riešení a služieb.

„V spoločnosti Samsung sa zameriavame na neustále inovácie, aby sme spotrebiteľom mohli ponúkať stále inteligentnejšie prepojené riešenia. Vďaka našej novej otvorenej platforme pre IoT, inteligentnému ekosystému a podpore rozšírenej reality sme teraz urobili zásadný krok dopredu,“ uviedol DJ Koh, prezident divízie Mobile Communications spoločnosti Samsung Electronics. „Vďaka rozsiahlej otvorenej spolupráci s našimi obchodnými partnermi a vývojármi otvárame dvere rozšírenému ekosystému prepojených a inteligentných služieb, ktoré zjednodušia a obohatia každodenný život našich zákazníkov.“

Samsung taktiež predstavil projekt Ambience, čo je malý dongle alebo čip, ktorý je možné pripevniť k širokej škále predmetov a umožniť tak ich bezproblémové pripojenie a integráciu s všadeprítomným hlasovým asistentom Bixby. Novo predstavená koncepcia vychádza z novej generácie IoT, tzv. „inteligencie vecí“, ktorá zjednodušuje život spojením IoT a inteligencie.

Demokratizácia internetu vecí

Samsung prepája svoje súčasné služby v oblasti IoT – SmartThings, Samsung Connect a ARTIK – do jednej spoločnej platformy pre IoT: SmartThings Cloud. Tá sa stane jediným centrálnym hubom pracujúcim v cloude s bohatými funkciami, ktorý zaistí bezproblémové prepojenie a ovládanie produktov a služieb podporujúcich IoT z jediného miesta. SmartThings Cloud vytvorí jeden z celosvetovo najväčších ekosystémov IoT a poskytne zákazníkom infraštruktúru prepojených riešení, ktoré sú inovatívne, univerzálne a celostné.

Vďaka SmartThings Cloud získajú vývojári prístup k jednému cloudovému API určenému pre všetky výrobky podporujúce SmartThings, a budú tak môcť vyvíjať svoje prepojené riešenia a prinášať ich väčšiemu počtu ľudí. Taktiež zaistí bezpečnú interoperabilitu a služby pre vývoj komerčných a priemyslových riešení IoT.

Inteligencia budúcej generácie

Spustením hlasového asistenta Bixby 2.0 s vývojovým balíkom integrovaným s technológiami Viv posúva Samsung inteligenciu za hranice zariadení, a vytvára tak všadeprítomný, osobný a otvorený ekosystém.

Hlasový asistent Bixby 2.0 bude dostupný na rade zariadení vrátane Smart televízorov Samsung a chladničke Samsung Family Hub Refrigerator. Bixby tak bude stáť v samom centre spotrebiteľského inteligentného ekosystému. Bixby 2.0 ponúkne schopnosti hlbokého prepojenia a posilní schopnosť lepšie  porozumieť prirodzenému jazyku, čo umožní lepšie rozpoznať jednotlivých užívateľov a vytvoriť prediktívny a na mieru ušitý zážitok, ktorý dokáže lepšie predpovedať potreby užívateľov.

Pre vybudovanie tejto rýchlejšej, jednoduchšej a výkonnejšej inteligentnej platformy hlasového asistenta ponúkne spoločnosť Samsung nástroje pre širšiu integráciu Bixby 2.0 do väčšieho počtu aplikácií a služieb. Vývojový balík Bixby bude dostupný vybraným vývojárom a prostredníctvom uzavretého beta programu, pričom obecne dostupnou sa stane v blízkej budúcnosti.

V čele rozšírenej reality

Spoločnosť Samsung nadväzuje na tradíciu vývoja novátorských riešení, ktoré prinášajú neobyčajné zážitky a objavujú nové reality, ako sú napríklad virtuálna realita. Aj naďalej bude usilovať o ďalší vývoj technológií v oblasti rozšírenej reality. Na základe partnerstva sa spoločnosti Google budú môcť vývojári využívať vývojový balík ARCore a priniesť tak rozšírenú realitu miliónom užívateľov, ktorí pracujú so zariadeniami Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ a Galaxy Note8. Toto strategické partnerstvo so spoločnosťou Google ponúka vývojárom nové komerčné príležitosti a novú platformu, ktorá zákazníkom ponúka nové podmanivé zážitky.