Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Synology Inc. dnes oznámila vydanie beta verzie služby VPN Plus Server 1.3, ktorá predstavuje riešenie vzdialenej plochy bez klienta pre routery Synology, ktoré IT správcom ponúka podrobné a informatívne zostavy prevádzky umožňujúce jednoduchú kontrolu využitia VPN služieb.

„S globálnym rozširovaním využívania mobilnej pracovnej sily potrebujú firmy adaptabilné riešenie pre prácu z domu, ktoré zároveň zvýši flexibilitu práce,“ uviedla Freda Li, produktová manažérka spoločnosti Synology Inc. „Okrem toho firmy bezpodmienečne potrebujú sledovať, riadiť a auditovať všetku prichádzajúcu prevádzku, aby mohli zaistiť bezpečnosť siete. Služba VPN Plus umožňuje dosiahnutie oboch týchto cieľov.“

Služba VPN Plus Server 1.3 Beta ponúka nasledujúce funkcie:

  • Vzdialená plocha: Vďaka podpore protokolov RDP a VNC umožňuje služba VPN Plus Server zamestnancom vzdialene pristupovať k svojim počítačom so systémom Windows a Mac alebo k iným klientským systémom v kancelárii a to jednoducho priamo pomocou webového prehliadača. Správcovia IT môžu súčasne nastaviť používateľské oprávnenia, zabrániť vzdialenému prístup k citlivým interným systémom a nastaviť obmedzenie prenosovej rýchlosti. Všetky pripojenia sú riadené z firmy bez toho, aby prechádzali cez servery iných osôb a firiem.
  • Zostava dátovej prevádzky: Informácie o všetkých VPN službách, vrátane využitia prevádzky a jej očakávaného vývoja, najaktívnejšieho obdobia používateľov a ďalšie, sa zobrazujú v schémach a grafoch umožňujúc sieťovým technikom rýchlejšie zisťovať prípadné prevádzkové anomálie alebo podozrivé správanie a optimalizovať priradenia zdrojov.

Značky: