Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, spoločnosť TP-Link, predstavuje ďalší variant meshového systému pre domácnosti.

Novinka Deco PX50 splní požiadavky na dokonalú Wi-Fi sieť aj tam, kde sú steny či ďalšie prekážky bariérou pre kvalitné šírenie bezdrôtového signálu. Na pokrytie celého priestoru dátovými službami využíva technológiu Powerline a bezdrôtové rozhranie Wi-Fi 6. Sada dvoch spolupracujúcich jednotiek sa navyše inteligentne prispôsobí sieťovému prostrediu domácnosti, a vytvorí tak ideálnu Wi-Fi na ploche až 400 m².

Robustná a stabilná sieť s umelou inteligenciou

Domáci meshový systém Deco PX50 s dvojpásmovou Wi-Fi 6 s kombinovanou rýchlosťou až 3 Gb/s predstavuje riešenie pre užívateľov, ktorí chcú z možností súčasného internetu dostať to najlepšie. Či už je to streamovanie videí v najvyššej kvalite, hranie online hier, alebo zdieľanie veľkých súborov, jednotky Deco PX50 sa postarajú o perfektné pripojenie, pričom dostanú signál aj napriek ťažko prekonateľným prekážkam a do všetkých zákerných rohov bez akéhokoľvek oneskorenia.

Deco PX50 prenáša dáta medzi jednotkami pomocou technológie G.hn Powerline, ktorá efektívne využíva elektrické vedenie. Dochádza tak k inteligentnému samoučiacemu sa mechanizmu, ktorý vytvára pevnejšie spojenie medzi jednotkami Deco, ktorému nezabránia ani silné alebo kovom vystužené steny. Takýto prenos je možné urobiť na vzdialenosť až 300 metrov.

Systém je navyše vysoko flexibilný. Výkonnú, ale hlavne jednotnú mesh sieť, je možné jednoducho rozširovať prostredníctvom ďalších jednotiek TP-Link Deco. Je tak možné jednoducho dostať signál napríklad na záhradu, do dielne či garáže. Užívateľ sa so svojím zariadením vždy automaticky pripája k meshovej jednotke s najlepším signálom, a to bez nutnosti zmeny hesla.

Surfovanie bez obmedzenia

Všetky produkty TP-Link Deco sú navrhnuté pre hustú prevádzku na sieti, teda zvládnu obslúžiť až 150 zariadení súčasne. Možno tak v jednej výkonnej sieti používať bez obmedzenia inteligentné telefóny a tablety, počítače, televízie, ale aj zariadenia pre inteligentnú domácnosť, ako sú IP kamery alebo vysávače.

Jednoducho, ale bezpečne

Inštalácia jednotiek Deco PX50 nevyžaduje žiadne odborné znalosti, ani zvláštne technické zručnosti. Jednoducho sa postaví a pripojí k internetu. Samotná konfigurácia prebieha prostredníctvom voľne dostupnej aplikácie Deco, ktorá užívateľa prevedie jednotlivými krokmi. Aplikácia slúži aj pre správu siete. Deco PX50 zároveň podporuje hlasových asistentov Amazon Alexa alebo Google Assistant.

Štandardom meshových systémov od spoločnosti TP-Link je robustná úroveň zabezpečenia prostredníctvom technológie HomeShield. Tá prináša vyspelé funkcie na ochranu siete a internetu vecí. K tým patrí ochrana siete v reálnom čase, blokovanie škodlivých stránok, prevencia narušenia a samozrejme aj pokročilá rodičovská kontrola. Užívateľ zároveň získa prístup k prehľadným štatistikám, ktoré zahŕňajú prehľad užívateľov, online časovú analýzu a ďalšie informácie potrebné na porozumenie siete.

Kľúčové vlastnosti TP-Link Deco PX50:

  • AX3000 dvojpásmový Wi-Fi – 2402 Mb/s (5 GHz) + 574 Mb/s (2,4 GHz)
  • 3-krát gigabitový port
  • Podpora protokolu G.hn pre efektívnejšie využitie jednotiek
  • Spätná kompatibilita se všetkými generáciami Wi-Fi
  • Plynulé prepínanie medzi jednotkami pri pohybe zariadenia s internetom
  • Meshová sieť zriadená umelou inteligenciou
  • Zabezpečenie siete prostredníctvom technológie TP-Link HomeShield
  • Jednoduché nastavenie

Značky: