Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Philips Fidelio a Philips TV získali oficiálne uznanie za vynikajúce vlajkové produkty

  • 65 palcový televízor OLED+936 získal ocenenie EISA Home Theatre TV of the Year 2021-2022
  • 55 palcový televízor OLED806 získal ocenenie EISA Best Buy OLED TV 2021-2022
  • Philips Fidelio B97 získal ocenenie EISA Home Theatre Soundbar 2021-2022
  • Philips Fidelio L3 získali ocenenie EISA Wireless Headphones 2021-2022

Spoločnosť TP Vision sa dlhodobo a pravidelne teší zo zisku prestížneho ocenenia EISA pre svoje vlajkové televízory. Pokračuje v tom aj v roku 2021, keď získala dve ocenenia pre OLED televízory. Tohtoročnou novinkou sú však aj dve ocenenia EISA Audio Awards, a to v kategóriách slúchadiel a soundbarov, ako uznanie za úspešné obnovenie značky Philips Fidelio.

Je neodškriepiteľným faktom, že televízory Philips OLED neustále posúvajú štandardy kvality obrazu a zvuku na trhu s televízormi a v európskych médiách pravidelne dostávajú päť hviezdičiek za recenzie a skupinové testy, alebo iné ocenenia. Televízory Philips OLED sa tešia aj niekoľkoročnému úspechu v rámci jednej z najprestížnejších odborných organizácií EISA a spoločnosť je veľmi rada, že okrem ocenení pre nový rad televízorov OLED EISA bola ocenená aj výnimočná kvalita radu Philips Fidelio – len dva roky po opätovnom uvedení značky na trh.

Už takmer 40 rokov predstavuje Expert Imaging and Sound Association (EISA) – spoločenstvo 60 popredných technologických publikácií z 29 krajín – najväčšiu nezávislú porotu expertov zo sveta spotrebnej elektroniky. Odborná porota ESIA každoročne oceňuje najlepšie produkty oficiálnym ocenením EISA Award Citation za najžiadanejšie, najvýkonnejšie, najinovatívnejšie technológie a jedinečný dizajn v každej triede.

Marketingový riaditeľ spoločnosti TP Vision Martijn Smelt k najnovšiemu oceneniu EISA uviedol: „Absolútne rešpektujeme názor a autoritu porotcovského tímu EISA, preto nás prirodzene teší, že naše televízory OLED boli opäť ocenené ako najlepšie na trhu. Pridanie dvoch zvukových ocenení pre Philips Fidelio je fantastický vývoj a skutočná odmena za namáhavú prácu, ktorú náš tím vynaložil na obnovenie tohto radu.“

Porotcovia pri udeľovaní ocenenia EISA Home Theatre TV of the Year 2021-2022 pre televízor Philips 65OLED+936 povedali: Ponúka príkladný obraz, špičkový zvuk a využíva najpokročilejší obrazový procesor spoločnosti Philips. Ten spolupracuje s najnovším panelom OLED a súborom premyslených obrazových režimov, aby prezentoval prvotriedny obraz a ponúka aj profesionálnu kalibráciu. Napriek tomu všetkému je to zvuk, ktorý z tohto 65-palcového televízora robí jednotku vo svojej triede. Integrovaný systém reproduktorov, ktorý opäť navrhli špecialisti na zvuk z Bowers & Wilkins, je vybavený modernizovanou sústavou reproduktorov 3.1.2. Výsledkom je zvukový zážitok Dolby Atmos so vzácnym pocitom priestoru, detailov a čistoty, ktorý je bohatý na robustné basy. Philips 65OLED936 je viac ako len televízor, je to kompletný balík domáceho kina.

Philips 65OLED936

Pri udeľovaní ocenenia EISA Best Buy OLED TV for 2021-2022 pre televízor 55OLED806 porotcovia uviedli: Výhodný 4K HDR  televízor Philips 55OLED806 predstavuje technológiu, ktorá bola doteraz vyhradená len pre najvyššie modely spoločnosti, vrátane štvorstranného inteligentného osvetlenia Ambilight a technológie proti „vypáleniu“ obrazu. Tieto nové vymoženosti spolu s HDR10+ a Dolby Vision, platformou Android 10.0 plnou aplikácií a pokročilou špecifikáciou HDMI vytvárajú všestranne atraktívny OLED televízor. Tento hviezdny model strednej triedy je ako stvorený pre hráčov, milovníkov streamovania TV a fanúšikov filmov (tých poteší automatická voľba režimu Filmmaker alebo Home Cinema).

Philips 55OLED806

Porotcovia EISA ocenili aj soundbar Philips Fidelio B97 s pohlcujúcim a strhujúcim zvukom pre domáce kino: Jeho výkon sa vyznačuje hlbokými, výbušnými basmi, bohatou zvukovou scénou, čistotou stredných tónov a obklopujúcou atmosférou. Je tiež flexibilný – priestorové reproduktory sa dajú pripojiť k hlavnému soundbaru (zároveň sa dobíjajú ich interné batérie), pripojenie je možné prostredníctvom káblov alebo bezdrôtovo vrátane HDMI eARC, Chromecast a DTS Play-Fi. Prednastavené režimy počúvania a vlastný ekvalizér potom pomáhajú prispôsobiť B97 vášmu vkusu – a znie to vynikajúco…

Philips Fidelio B97Zdroj: Phiips
Philips Fidelio B97

Porota EISA o svojich skúsenostiach s Philips Fidelio L3s povedala:  Funkcia aktívneho potlačenia hluku (ANC), založená na hybridnej konštrukcii s duálnymi mikrofónmi, funguje vynikajúco a je absolútne transparentná. Frekvenčný rozsah 40 mm meničov slúchadiel je prekvapujúci, ponúka mohutné, ale dokonale kontrolované basy, extrémne nízke skreslenie a tonálnu rovnováhu, ktorá sa nemení ani pri zapojení systému ANC. Je to neúnavný zvuk, ktorý podporuje dlhé počúvanie, čomu napomáha pohodlný dizajn a dlhá výdrž batérie slúchadiel Fidelio L3. Nebudete ich chcieť dať dole.

Philips Fidelio L3Zdroj: Philips
Philips Fidelio L3

55 palcový model OLED806 je už v predaji v rámci celej Európy. 65 palcový model OLED+936 bude oficiálne uvedený na trh 31. augusta. Soundbar Fidelio B97 aj slúchadlá Fidelio L3 sú v súčasnosti dostupné.