Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť UPC BROADBAND SLOVAKIA, ktorá je súčasťou Liberty Global, jedného z najväčších svetových poskytovateľov TV a širokopásmových služieb, pokračovala v roku 2019 v investíciách do poskytovania inovatívnych služieb pre svojich zákazníkov a rozširovania svojej širokopásmovej giga-ready siete.

Investície, spolu s uvedením nových inovatívnych služieb – ako je internetové pripojenie s rýchlosťou 1 Gb/s, či internetová televízna služby Horizon TV dostupná v sieťach všetkých operátorov na Slovensku – priniesli viac hodnoty pre zákazníkov a podporili rast predaja digitálnych služieb na konci 4. štvrťroku s celkovým dosiahnutým počtom 399 000 služieb (RGU´s), čo je o 7 800 viac než na konci rovnakého obdobia v roku 2018. 

Kľúčové ukazovatele za rok 2019

  • Uvedenie internetu pre domácnosti s rýchlosťou až 1 Gb/sgigabitové internetové pripojenie od UPC, ktoré je poskytované na technologickej platforme DOCSIS 3.1, prinieslo nové možnosti virtuálnej zábavy pre viac než 200 000 domácností v Bratislave, Pezinku a Svätom Jure. Podporená ponukou nového prémiového WiFi routeru GigaConnect Boxu, táto služba opätovne potvrdzuje technologickú vyspelosť internetu od spoločnosti UPC a jej neustáleho investovania do najmodernejšej širokopásmovej siete.
  • Televízia od UPC je už dostupná všetkým domácnostiam na Slovensku – od decembra minulého roku môžu TV od UPC využívať všetky domácnosti s pripojením na internet, aj v sieťach iných operátorov. Umožnilo to uvedenie Internetovej televízie Horizon TV, ktorá ponúka viac než 100 programov (60 v HD kvalite), vrátane 7-dňového TV Archívu, a videotéky MyPrime. S Horizon TV aplikáciou, ktorú je možné stiahnuť bezplatne, môžu užívatelia sledovať svoje obľúbené programy nielen doma na veľkej TV obrazovke, ale aj na cestách všade na Slovensku a v celej EÚ. Horizon TV od UPC ponúka domácnostiam možnosť sledovať TV súčasne až na 3 zariadeniach, a to na televízoroch (na Android TV, Apple TV, cez Chromecast a Airplay,), ako aj na mobilných zariadeniach.
  • Giga-ready sieť od UPC je už dostupná pre 619 000 domácnostipokračujúce investície do rozširovania siete podporili na konci decembra 2019 nárast počtu domácností, ktoré sú pripojené na širokopásmovú sieť UPC na Slovensku, na celkovo 619 000 domácností, čo je 5 100 viac v porovnaní s rovnakým obdobím v r. 2018.

Spoločnosť UPC k 31. decembru 2019 evidovala 399 000 služieb, vrátane:

InternetTVTelefónDigitálne domácnosti
140 600171 30087 100619 000
+3 800 v porovnaní s Q4 2018+1 300 v porovnaní

s Q4 2018

+2 700 v porovnaní

s Q4 2018

+5 100 v porovnaní

s Q4 2018

Martin Miller, generálny riaditeľ UPC BROADBAND SLOVAKIA:

„Spoločnosť UPC dosiahla v roku 2019 úspešný výsledok, ktorý bol potvrdený rastom predaja služieb vo všetkých segmentoch. Prispelo k tomu aj uvedenie viacerých inovatívnych služieb, vrátane gigabitového internetového pripojenia a Internetovej televízie, ktoré sú ukážkou nášho odovzdania prinášať priekopnícke a inovatívne služby, ponúkajúce úžasné zážitky pre našich zákazníkov. Je to zároveň výsledok dlhodobých a výrazných investícií do rozvoja našej širokopásmovej giga-ready siete, ktorý otvára našim zákazníkom nové možnosti virtuálnej zábavy. V nadchádzajúcom období chceme pokračovať v rozširovaní ponuky a prinášaní inovácií, a týmto spôsobom maximálne napĺňať očakávania a požiadavky našich zákazníkov v súlade s našim sloganom Užite si každú chvíľu.“

Uvedenie inovatívnych služieb a rast predaja vo všetkých segmentoch

Ponuku Happy Home® so sloganom „Užite si každú chvíľu“, ktorá prináša viac hodnoty pre zákazníkov a posilnenú konektivitu, podporilo v roku 2019 aj uvedenie nových inovatívnych služieb, ako je internetové pripojenie s rýchlosťou až 1 Gb/s, nová internetová televízia Horizon TV, rozširovanie ponuky HD programov, skvalitňovanie zákazníckej skúsenosti a iné. Spolu s rozširovaním a modernizáciou siete v nových lokalitách, ako aj ponukou nových prémiových WiFi routerov GigaConnect Boxov, tieto skutočnosti podporili rast predaja internetových služieb na celkový počet 140 600 na konci 4. štvrťroku 2019, t.j. o 3 800 viac v porovnaní s rovnakým obdobím v roku 2018. Vďaka uvedeniu novej Internetovej TV, ktorá je dostupná domácnostiam na celom území Slovenska – vrátane domácností využívajúcich internetové pripojenie iných operátorov – spoločnosť UPC zaznamenala pokračujúci záujem zákazníkov aj v segmente televíznych služieb. Na konci 4. kvartálu evidovala 171 300 TV služieb, čo medziročne predstavuje nárast o 1 300 služieb. Opätovne sa tiež zvýšil počet užívateľov telefónnych služieb, ktorých spoločnosť na konci roku 2019 evidovala 87 100, teda o 2 700 viac než na konci roku 2018.

Giga-ready sieť od UPC je už dostupná pre 619 000 domácností

Na konci 4. štvrťroka 2019 počet domácností v Slovenskej republike s dostupnosťou digitálnej televízie a vysokorýchlostného internetu od UPC dosiahol 619 000, čo je o 5 100 viac než pred rokom. Počas uplynulého obdobia spoločnosť UPC výrazne investovala do modernizácie siete a pokrytia domácností s dostupnosťou digitálnej televízie a vysokorýchlostného internetu. Rozširovanie giga-ready siete umožňuje stále väčšiemu počtu domácností využívať všetky výhody a prednosti gigabitového pripojenia, vrátane úplne nových možností virtuálnej zábavy.

 

Značky: