Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Western Digital je lídrom v odvetví s novými 11-platňovými diskami UltraSMR s kapacitou až 32 TB a diskami CMR s kapacitou až 26 TB, ktoré ponúkajú vynikajúce celkové náklady na vlastníctvo pre zákazníkov hyperškálových úložísk, cloudov a podnikových dátových centier

Pevné disky sú viac než len úložisko, sú kľúčovým nástrojom pre podniky, ktoré chcú optimalizovať svoju infraštruktúru, znížiť náklady na vlastníctvo a zabezpečiť budúcnosť svojich dátových stratégií a postupov. 1Spoločnosť Western Digital (NASDAQ: WDC), ktorá neustále inovuje svoje produkty s cieľom uspokojiť potreby sveta založeného na údajoch, dnes oznámila, že teraz dodáva HDD UltraSMR s najvyššou kapacitou na svete 32 TB , pričom využíva svoju osvedčenú a spoľahlivú technológiu záznamu ePMR (energy-assisted Perpendicular Magnetic Recording) pre predajcov hyperškálových úložísk, poskytovateľov cloudových služieb a podniky a firmy.

Pre tých, ktorí chcú pevný disk pripravený na okamžité použitie pri dnešných úlohách náročných na dáta, začala spoločnosť Western Digital dodávať aj pevný disk CMR s technológiou ePMR, opäť s najvyššou kapacitou na svete až 26 TB pre podnikových zákazníkov a predajné kanály.

Tieto nové disky s prvým komerčne dostupným dizajnom s 11 platňami na svete a technológiou overenou v praxi posilňujú záväzok spoločnosti Western Digital poskytovať technológiu pevných diskov, ktorá zvyšuje latku kapacity, spoľahlivosti a inovácií.

Dátový cyklus umelej inteligencie sa stal hnacím motorom rastu odvetvia ukladania dát. Systémy umelej inteligencie sú čoraz sofistikovanejšie, spracúvajú a generujú obrovské množstvo údajov, ktoré je potrebné efektívne ukladať. Pevné disky zohrávajú v tomto ekosystéme kľúčovú úlohu, pretože zvládajú vstupnú stranu, kde sa zbierajú, prijímajú a ukladajú údaje, aj výstupnú stranu, kde sa vytvára a ukladá obsah AI. Táto dvojaká úloha stavia pevné disky do pozície piliera dátového cyklu umelej inteligencie, ktorý zabezpečuje, aby boli údaje k dispozícii vtedy, keď sú potrebné, a aby boli uložené s najnižšími nákladmi na vlastníctvo.

Najnovšie pevné disky Western Digital CMR s kapacitou 26 TB a UltraSMR s kapacitou 32 TB sú vybavené viacerými technologickými inováciami, ktoré umožňujú dátovým centrám maximalizovať efektivitu ukladania. Okrem ePMR, OptiNAND™, ArmorCache™ a trojstupňového aktuátora (TSA) sú disky vybavené prvou komerčne dostupnou 11-platňovou platformou na svete a ďalšími konštrukčnými vylepšeniami.

Pevný disk Ultrastar DC HC690 SMR s kapacitou 32 TB

Spoločnosť Western Digital je aj naďalej lídrom v zavádzaní technológie záznamu SMR a presadzuje inovácie, ktoré prinášajú vynikajúcu úložnú kapacitu a zároveň znižujú celkové náklady na vlastníctvo. Pevné disky Ultrastar DC HC690 UltraSMR spoločnosti Western Digital, ktoré sa teraz dodávajú s kapacitou až 32 TB, podporujú ciele zákazníkov v oblasti nákladovo efektívneho a hĺbkového ukladania digitálneho obsahu vo veľkom rozsahu. Tieto nové pevné disky ponúkajú sekvenčný výkon až 257 MiB/s a spotrebu energie len 5,5 W pri nečinnosti, vďaka čomu sú ideálne pre horúce aj studené dáta.

Pevný disk Ultrastar DC HC590 CMR s kapacitou 26 TB

Najnovšie disky CMR spoločnosti Western Digital, ktoré sa teraz dodávajú, predstavujú rýchly prostriedok ďalšieho zvyšovania kapacity so spoľahlivým, v praxi overeným technologickým základom. Táto najnovšia generácia diskov prináša bezkonkurenčnú kapacitu s technológiou CMR, bezproblémovú kvalifikáciu pre vybrané zariadenia, jednoduchú integráciu a rýchle prijatie pri zachovaní vynikajúcej spoľahlivosti a odolnosti. Pevný disk Ultrastar DC HC590 26 TB CMR sa vyznačuje trvalou prenosovou rýchlosťou až 288 MiB/s a v nečinnosti spotrebuje iba 5,6 W energie.

Platformy hybridného ukladania Ultrastar Data60 a Data102

Nové pevné disky Ultrastar sú kvalifikované a integrované do hybridných úložných platforiem Ultrastar Data60 a Data102 JBOD, ktoré predstavujú škálovateľné riešenia úložísk s vysokou hustotou, ideálne pre moderné dátové centrá, súkromné cloudy a analýzu veľkých objemov dát. Tieto platformy poskytujú flexibilné konfigurácie, do ktorých sa zmestí až 60 alebo 102 pevných diskov a ktoré môžu poskytnúť až 3,26 PB hrubej kapacity. Kľúčové technológie, ako napríklad IsoVibe™ a ArcticFlow™, zabezpečujú zníženie vibrácií a optimalizáciu chladenia, čo vedie k vyššiemu výkonu a spoľahlivosti. Dodávky sa začnú koncom tohto roka.

Pevný disk WD Gold SATA s kapacitou 26 TB

Nové pevné disky WD Gold s kapacitou 26 TB, ktoré boli špeciálne navrhnuté pre systémových integrátorov a predajcov, sú už dostupné v predajnom kanáli. Pevný disk WD Gold s kapacitou 26 TB, ktorý využíva inovácie technologickej platformy Ultrastar HDD, predstavuje nekompromisné riešenie úložiska, ktoré obsahuje najnovšie inovácie na zvládnutie vysokého pracovného zaťaženia s nepretržitým výkonom čítania a zápisu v najnáročnejších prostrediach podnikových a komerčných systémov. 34 S päťročnou obmedzenou zárukou podporujúcou až 2,5 milióna hodín MTBF (predpoklad) poskytujú disky WD Gold najvyšší výkon, spoľahlivosť, odolnosť a flexibilnú kapacitu pre malé a stredné podniky a profesionálov v oblasti dizajnu, ktorých kritické údaje a kreatívne výstupy sú nevyhnutné pre ich úspech.

„S nárastom umelej inteligencie, edge computingu a rozsiahlych dátových centier zohrávajú pevné disky kľúčovú úlohu pri poskytovaní obrovskej kapacity, výkonu a nízkej spotreby, vďaka čomu sú nepostrádateľné pre podniky, ktoré chcú mať čo najvyššiu hustotu úložiska s čo najnižšími nákladmi na vlastníctvo,“ povedal John Chen, viceprezident spoločnosti Trendfocus. „S príchodom novej 11-platformy má spoločnosť Western Digital dobrú pozíciu na to, aby naďalej podporovala kľúčové prípady použitia pevných diskov. Optimalizuje prakticky všetkých používateľov na všetkých trhoch pre úspech v dnešnom prostredí náročnom na dáta.“

„Naša technológia CMR a UltraSMR nielenže láme rekordy, ale prináša aj výhody v oblasti efektívnosti a TCO, ktoré zákazníci požadovali. A nezastavíme sa pri tom,“ povedal Ravi Pendekanti, SVP HDD Product Management, Western Digital. „Tým, že dodávame najvyššie kapacity diskov ePMR, ktoré sú v súčasnosti v odvetví k dispozícii, poskytujeme našim zákazníkom efektivitu, škálovateľnosť, spoľahlivosť a bezkonkurenčnú hodnotu úložiska, ktorú potrebujú na to, aby si udržali náskok pred konkurenciou.“