Dobre hrajúce slúchadlá nemusia byť nutne drahé. Lamax PAX X-1 patria medzi tie lacnejšie, zvukovo nejako výrazne nezaostávajú. Pripojíte ich cez Bluetooth 4.1 a pamätajú si dve zariadenia. Môžete počúvať hudbu na tablete alebo na notebooku a vybavíte s nimi aj prichádzajúci hovor zo smartfónu. Uchytenie mušlí je cez spoločný kábel s umiestnením za krkom. Môžete ich zložiť a nechať voľne visieť na krku. V balení sú tri veľkosti nadstavcov. Počiatočné vkladanie do ucha bolo mierne nestabilné a slúchadlá vypadávali. Potrebujete ich chvíľu používať, aby držali lepšie. No aj tak sme videli stabilnejšie slúchadlá, aspoň podľa nášho subjektívneho pocitu.

Batéria vydrží 5 hodín. Nie je to veľa, na šport to ale bude pravdepodobne postačovať plus nejaké to používanie na cestách alebo v kancelárii. V pohotovostnom režime vydržia niekoľko dní. Výhodou je zase to, že nie sú ťažké. Mušle sú ľahké, ako aj ovládací prvok na pravej strane. Okrem integrovanej batérie a microUSB konektora tu sú aj tlačidlá hlasitosti a multifunkčné tlačidlo na ovládanie. Ak máte zariadenie s iOS, bude vám zobrazovať aj zostávajúcu kapacitu batérie v slúchadlách.

Zvukovo sú fajn a vychutnáte si výrazné a dynamické basy, niekedy až príliš výrazné výšky. Zvuk nás príjemne prekvapil. Čakali by sme zaň aspoň dvojnásobnú cenu.

Cena: 35 EUR
Zapožičal: Lamax

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.