Acer predstavil eKinect BD 3 Bike Desk ako kombináciu pracovného stola a stacionárneho bicykla. Je to spôsob ako viesť udržateľný a zdravší život.

Stôl eKinect BD 3 umožňuje cvičiť počas práce tak, že využíva kinetickú energiu z pedálovania jazdca. Energia sa využíva na napájanie stroja a nabíjanie zariadenia. Displej LCD a sprievodná aplikácia pre smartfón poskytujú informácie, ktoré pomáhajú sledovať pokrok počas cvičenia alebo pracovného času. Môžete si plynulo nastaviť odpor bicykla, výšku sedadla a stola podľa vlastnej potreby, aby ste dosiahli väčšiu flexibilitu a pohodlie pri práci alebo tréningu. Zariadenie je vybavené dvoma portami USB typu A a jedným portom USB typu C. Tiež je tu háčik na tašku a držiak na pohár pre väčšie pohodlie v kancelárii alebo v pohodlí domova.

Premena kinetickej energie na opätovne využiteľnú elektrickú energiu

Keď šliapete do pedálov, zariadenie eKinect premieňa kinetickú energiu na elektrický náboj. Jedna hodina trvalého bicyklovania pri 60 otáčkach za minútu na stole môže vygenerovať až 75 wattov energie. Využiteľná energia sa potom využíva na nabíjanie notebookov a iných zariadení, takže môžete pracovať a zároveň zostať aktívni. Stolová doska eKinect BD 3 a plášť, ktorý chráni komponenty kolieska, sú vyrobené z recyklovaného plastu (PCR).

eKinekt BD
eKinekt BD 3

Komfort a pohodlie pri práci

Pri šliapaní do pedálov sa na zadnej strane bicykla rozsvieti indikátor nabíjania LED, ktorý signalizuje, že sa premieňa kinetická energia. Široká plocha stola eKinect poskytuje dostatok pracovného priestoru, zatiaľ čo nastaviteľná výška stola a sedadla mu umožňuje vždy sedieť v pohodlnej polohe.

Pracovný a športový režim

V pracovnom režime sa povrch stola posunie bližšie k stoličke, aby ste mohli pri písaní a pedálovaní sedieť vzpriamene. V športovom režime je doska stola posunutá viac dopredu, čím poskytuje viac priestoru na opretie, podobne ako pri štandardnom bicykli alebo bežeckom páse. To zvyšuje priestor pre nohy a silu pri šliapaní. Dizajn umožňuje využiť prestoje na udržanie pracovnej energie a cvičenie v malom priestore. Potom sa môžete plynule vrátiť do pracovného režimu jednoduchým presunutím povrchu stola do pôvodnej polohy.

Sledovanie pokroku v aplikácii Companion

Sprievodný program eKinect poskytuje informácie o dĺžke jazdy, vzdialenosti a rýchlosti v reálnom čase a zároveň poskytuje odhad spálených kalórií a tiež wattov získaných pri šliapaní do pedálov. Na presnejšie sledovanie môžete vo svojich profiloch v aplikácii zadať osobné údaje, ako je výška, hmotnosť, pohlavie a vek. Zaznamenáva aj históriu tréningov, takže môžete sledovať svoj pokrok a porovnávať výsledky v priebehu času.

Zariadenie eKinect BD 3 bude k dispozícii v júni za cenu 999 eur

Zdroj: CES, Acer

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.