Žeby sme sa konečne dočkali?

Hudobné streamovacie služby, ako napríklad Tidal, vyhľadávajú predovšetkým fanúšikovia vysokokvalitného zvuku. Spotify mal k tejto méte donedávna ešte veľmi ďaleko, keďže spoločnosti trvalo takmer dva roky, pokým sa v prípade spustenia HiFi verzie začalo diať niečo zásadné. Aj napriek tomu, že spustenie už bolo niekoľkokrát na spadnutie, tak doteraz táto nadstavba Spotify Premium ešte nebola uvedená na trh.

Prvé správy o Spotify HiFi boli zverejnené už v roku 2021 s tým, že služba bude uvedená do konca roka 2021. Neskôr sme sa v článku “Spotify Hifi: Mýtus alebo skutočnosť?” venovali dôvodom, prečo uvedenie tejto služby mešká. Najnovšie správy z portálu GSMArena však konečne prinášajú pozitívne informácie. 

SPOTIFY HIFIZdroj: Darko
Snímka obrazovky z roku 2022 naznačovala, že cena služby Spotify Hifi mala byť údajne o 5 dolárov vyššia ako Spotify Premium

Zdroj tvrdí, že Spotify HiFi je konečne na ceste k vydaniu, ale dodáva, že cena predplatného nebude v žiadnom prípade nízka. Čo to však znamená, nie je jasné. Pred niekoľkými mesiacmi sa objavil prieskum, ktorý naznačoval cenu až 20 dolárov, čo je o poznanie viac, ako stojí Spotify Premium. Pokiaľ by sme to však mali prepočítať na “naše ceny”, tak HiFi plán by sa mohol vzhľadom k cene Premium plánu, ktorý stojí 5,99 eur / mesiac, pohybovať niekde na úrovni do 15 eur.

Teraz však nie je jasné, pre ktoré trhy bude HiFi verzia Spotify sprístupnená. Môže to byť globálne, ale dočasne aj striktne lokálne, napríklad pre USA. V prvom rade spoločnosti Spotify pôjde o testovanie reakcií používateľov aplikácie na tak vysokú cenu.

Predpokladá sa, že nové plány Spotify budú selektovať svoju ponuku nielen na základe kvality zvuku, ale aj obsahu. Ide napríklad o audioknihy, ktoré sa kupujú samostatne, avšak vo verzii HiFi by mali predplatitelia predom definovaný počet, alebo predplatené hodiny, počas ktorých by mohli tieto audioknihy počúvať. Rozšírený prístup k audioknihám bude pravdepodobne najskôr v skúšobnej prevádzke.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.

Komentáre sú uzavreté