Uvedenie služby sa odkladá na neurčito.

Nová verzia služby od Spotify bola prvýkrát predstavená začiatkom roka 2021. Bezstratová verzia služby tak mala z veľkej časti dobehnúť Tidal. Podľa Spotify je vysokokvalitné streamovanie hudby stále jednou z najžiadanejších funkcií, ktorú si používatelia platformy stále želajú. 

Počas minulého roka sa objavilo aj niekoľko správ, ktoré tvrdili, že verzia Spotify HiFi bude na vybraných trhoch uvedená ešte pred koncom roka 2021, čo sa však do dnešných dní nestalo. Najnovšie sa k celej záležitosti vyjadrila aj spoločnosť, ktorej slová príliš nepotešia, pretože vo svojom vyjadrení stále neuviedla ani približný dátum uvedenia doplnkovej služby v platenej verzii aplikácie. 

SPOTIFY HIFIZdroj: Darko
Služba Spotify Hifi mala byť údajne za cenu verzie Spotify Premium s doplatkom 5 dolárov

Ani Spotify v tom nemá jasno

Spoločnosť si je pritom vedomá, že HiFi kvalita je pre používateľov dôležitá. Spotify sa stále nevzdáva a potvrdzuje, že v budúcnosti bude môcť používateľom služby Premium poskytnúť aj HiFi zážitok. Zatiaľ však nevie, kedy sa tak stane. 

Spoločnosť pôvodne uviedla, že Spotify HiFi bude pre predplatiteľov služby Premium za príplatok. Je však možné, že v priebehu roka 2021 bola nútená zmeniť svoje plány, keď spoločnosť Apple sprístupnila podobnú službu bez ďalšieho spoplatnenia. 

Je tak vysoko pravdepodobné, že Spotify sa aktuálne nachádza v zložitej situácii a hľadá spôsob, ktorý spoločnosti zabezpečí tradičnú konkurenčnú výhodu.

Zdroj: 9to5mac

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.