Tie už onedlho prestanú fungovať.

Je prirodzené, že vývojár softvéru sa rozhodne ukončiť podporu starých verzií aplikácie. Nielenže tieto verzie používateľom neposkytujú plnohodnotný zážitok, ale aj z hľadiska bezpečnosti sú na tom oveľa horšie ako tie aktuálne. Teraz k odstaveniu starších verzií aplikácie pristupuje aj spoločnosť Spotify. Keďže služba sa teší obrovskej popularite, tak táto zmena môže ovplyvniť veľké množstvo jej používateľov.

Spoločnosť informuje, že od 15. januára 2023 už nebudú v mobilných zariadeniach, tabletoch a počítačoch podporované verzie aplikácie Spotify vydané pred rokom 2017 a nebude sa v nich dať prihlásiť. Dôležité pritom je, že nekončí iba podpora, ale tieto staršie verzie aplikácie už nebude možné používať. 

Spotify ukončuje podporu starších verzií aplikácie

Predpokladáme, že tak staré verzie Spotify už veľa používateľov nepoužíva, keďže z pohľadu vývoja ide už o muzeálne kúsky. Pokiaľ by ste predsalen mali na niektorom zo zariadení nainštalovanú verziu aplikácie Spotify staršiu ako 5 rokov, tak prípadnému problému predídete tak, že aplikáciu aktualizujete na najnovšiu verziu, po čom budete môcť Spotify používať aj naďalej.

Pre iPhone: kliknite sem, Android: kliknite sem, iPad: kliknite sem, PC: kliknite sem

Pokiaľ však chcete stiahnuť najnovšiu verziu aplikácie Spotify, budete musieť mať aktualizovaný aj systém svojho zariadenia na najvyššiu možnú úroveň. 

Zdroj: Spotify

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.