Nová funkcia má snahu udržať poslucháčov čo najviac vo svojich sieti.

Za odmenu dostanú ešte viac personalizovanej hudby. Spotify každoročne prináša sumár vašej najpočúvanejšej hudby rôznych interpretov a žánrov. Táto funkcia sa nazýva Wrapped a okrem notifikácie v aplikácii, dostanete upozornenie aj prostredníctvom emailu. To by sa malo čoskoro zmeniť a služba bude ponúkať personalizované playlisty prostredníctvom novinky s názvom Moje Spotify.

Nová funkcia sa najprv objaví v USA, Kanade, Veľkej Británii, Írsku, Austrálii a na Novom Zélande. Dostupnosť je ohlásená na najbližšie týždne. Používatelia nájdu na domovskej stránke špecializované tlačidlá, ktoré privedú poslucháčov ku konkrétnym skladbám alebo dokonca aj podcastom. O dostupnosti v iných krajinách zatiaľ nie sú bližšie informácie. Predpokladáme však, že novinka sa dostane aj na slovenský trh.

8_MySpotify_PR_OPM-1024x576Zdroj: Spotify

Prispôsobenie a návrhy sú najviac žiadané funkcie a mnohí z nás hodnotíme kvalitu hudobnej služby nielen na celkovom objeme obsahu, ale práve na takýchto vylepšeniach. Používatelia, ktorí si nechávajú vytvárať automatické zoznamy skladieb, tak získajú ešte presnejší obsah. Najmä však obsah, ktorý im pomôže rozšíriť obzory bez toho, aby museli skladby alebo interpretov vyhľadávať. Služba sa za posledné roky vyvíjala týmto smerom a ponúkala rôzne funkcie zdieľania obsahu medzi priateľmi.

Stále platí, že sa dá vytvoriť zoznam skladieb, do ktorého budú môcť pridávať vlastné návrhy aj používatelia, ktorých do takéhoto zoznamu pozvete. Vytvoriť si playlist na oddychovanie alebo cvičebné aktivity je možné aj v rámci skupiny presne tak, ako pri vašich fyzických skupinových aktivitách.

Zdroj: Spotify

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.