Znamienko „+“ sme v aplikácii mali už v minulosti, tentoraz by malo dostať novú funkciu.

Streamovacia služba Spotify uvádza na svojej stránke zmenu, ktorá nahradí doterajšie tlačidlo s ikonou srdiečka. Po niekoľkých rokoch sa vraciame k znamienku plus, to však bude mať tentoraz zdvojenú funkciu a budete naň môcť ťuknúť dvakrát.

Aktuálna ikona srdiečka umožňuje pridať skladby a podcasty do zoznamu obľúbených skladieb. Tento zoznam nie je jediný a používatelia si radi triedia skladby do samostatných zoznamov. To by sa malo príchodom upraveného tlačidla zjednodušiť a po novom to bude fungovať nasledovne.

Dotknutím na tlačidlo sa zafarbí na zeleno a zobrazí sa v ňom fajka, pričom opätovné ťuknutie zobrazí zoznam vašich skladieb s možnosťou pridať aktuálne zvolený podcast alebo skladbu či album do vašich zoznamov. Zámerne používame množné číslo pretože jednu skladbu môžete vnoriť do viacerých vašich zoznamov.

Spotify PlusZdroj: Spotify
Spotify Plus

Obľúbená bude najmä u používateľov, ktorí si vytvárajú rôzne zoznamy, či už súkromné alebo zdieľané a nechcú každú skladbu pridávať niekoľkokrát. Celkový postup by sa tým mal zrýchliť a prakticky sa Spotify vracia ku koreňom svojej služby, kedy sme mali pôvodné tlačidlo plus na pridávanie do zoznamu skladieb.

Firma zmenu argumentuje tým že používatelia radi počúvajú svoje obľúbené skladby a podcasty a týmto spôsobom im chce spomedzi množstva obsahu zjednodušiť možnosť, ako si vytvárať zoznamy na opätovné vypočutie. Neoddeliteľným faktom zostáva aj to že sprehľadnenie prístupu k jednotlivým albumom alebo podcastom zvýši šancu že si ich používatelia vypočujú neskôr a zvýšia tým sledovanosť obsahu na platforme.

Novinka sa začala šíriť v týchto dňoch a dostupná by mala byť pre každého v priebehu niekoľkých týždňov. Platí to pre obe platformy, teda Android aj iOS, no počítame, že zmenou prejde aj webová verzia. To ale nemusí to byť v rovnakom čase ako pri mobilných aplikáciách.

Zdroj: Spotify

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.