Vysoký počet používateľov sa neodrazil vo finančných výsledkoch firmy.

Hudobná streamovacia služba Spotify zaznamenala za štvrtý štvrťrok 2022 priaznivé výsledky, keď počet predplatiteľov jej Premium predplatného medzikvartálne vzrástol o 10 miliónov na 205 miliónov platiacich používateľov. Informuje o tom portál PhoneArena.com.

Pri porovnaní s posledným štvrťrokom 2021 ide dokonca o zvýšenie o 25 miliónov ľudí. Spoločnosti, ktorá je v segmente hudobných streamovacích služieb považovaná za akýsi etalón, sa teda evidentne darí.

Jedným z hlavných konkurentov Spotify je spoločnosť Apple so svojím Apple Music. Priame porovnanie počtu predplatiteľov tu ale nie je možné, pretože americká spoločnosť prestala tieto štatistiky zverejňovať už v roku 2019. Vtedy si Apple Music predplácalo asi 60 miliónov používateľov a jeden z neoficiálnych odhadov hovorí o 88 miliónoch v roku 2022.

Spotify však má aj neplatiacich používateľov, ktorí službu využívajú s reklamami. Ich počet v sledovanom období stúpol z 273 miliónov na 295 miliónov. Celkovo tak Spotify používa už takmer pol miliardy ľudí na celom svete.

Bohužiaľ, ani takýto vysoký počet sa neprejavuje pozitívne na finančných výsledkoch firmy. Spotify naposledy vykázalo štvrťročný zisk v roku 2019 a aktuálne za posledný kvartál 2022 zaznamenalo prevádzkovú stratu 231 miliónov eur.

Zdroj: PhoneArena.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.