Nové predplatné sa má nazývať Spotify Supremium.

Streamovacia platforma Spotify patrí medzi najviac využívané služby svojho druhu. V jej ponuke nájdeme ako piesne, tak aj podcasty a len nedávno vyšla na povrch informácia, že predplatitelia sa dostanú dokonca aj k audioknihám. Teraz však prichádza informácia o novom predplatnom, ktoré prinesie ďalšie možnosti, samozrejme za poplatok.

Na sociálnej sieti Threads analytik Chris Messina priniesol informácie o novom predplatnom, ktoré sa má nazývaš Spotify Supremium. O takomto druhu predplatného sa rozprávalo už dávnejšie, teraz však naberá nové rozmery práve vďaka informáciám o obsahu takéhoto plánu.

Spotify Supremium ponúkne viaceré funkcie

Jednou z noviniek, ktoré má predplatné Spotify Supremium priniesť, je akási „Your Sound Capsule„. O tejto funkcii však zatiaľ nemáme žiadne bližšie informácie, podľa všetkého ale pôjde o najväčšiu zmenu v porovnaní so základným plánom Premium. Rovnako však streamovacia platforma vsadí na ďalšie funkcie.

Spotify Supremium má obsahovať aj pokročilé nástroje pre vytváranie playlistov. Piesne sa tak budú môcť zoradiť napríklad podľa BPM, rytmu, nálady, aktivity či žánru a podobne. V rámci plánu Supremium sa má objaviť aj možnosť využitia umelej inteligencie pre generovanie playlistov.

spotify logoZdroj: raphaelsilva / Pixabay

Používatelia sa ďalej budú môcť stretnúť aj so štatistikami počúvania podľa žánrov po vzore služby Last.fm. V rámci plánu sa bude nachádzať aj 20 – 30 hodín počúvania audiokníh, ktoré sa pridávajú aj do plánu Spotify Premium zatiaľ vo vybraných regiónoch.

Novinkou má byť aj 24-bitový bezstratový zvuk, ktorý bude alternatívou pre HiFi kvalitu. Ak teda čakáte aj vy na podporu HiFi v Spotify, tak sa dočkáte tejto novinky.

Cena nového predplatného

Analytik na sociálnej sieti Threads informoval aj o cene predplatného, ktoré sa najskôr objaví len vo vybraných trhoch. Spotify Supremium by malo stáť 19,99 amerických dolárov na mesiac. S najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o cenu pre jednotlivca, no táto informácia zatiaľ nie je potvrdená.

Zdroj: Chris Messina (Threads), andro4all.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.