Vidieť sú dizajnové prvky modelov Z Fold3 a S22 Ultra.

Pokým si Samsung necháva začiatok roka na predstavenie noviniek série Galaxy S, druhá polovica roka už patrí skladacím smartfónom. Aj napriek tomu, že do ich predstavenia nám zostáva ešte pomerne dlhá doba, už teraz sa začínajú objavovať prvé informácie, ktoré nám prezrádzajú dizajnové zmeny. Tie sú na na prvý pohľad veľmi príjemné.

Model Galaxy Z Fold4 si už teraz môžeme pozrieť aj vďaka novým renderom, ktoré zverejnil portál Phonearena. Ak ste však očakávali v prípade skladačiek od Samsungu nejaké dizajnové výstrednosti, môžete zostať mierne sklamaní. Dizajn bude síce nový, ale bude vychádzať z už známych prvkov, ktoré sa použili pri iných modelových radoch.

Samotné rendery vytvoril SmartPrix o pôvodne boli zverejnené portálom OnLeaks, čo im pridáva na vierohodnosti. Na základe zverejnených údajov zisťujeme, že telefón do svojej výbavy dostane 6,2-palcový vonkajší displej, pričom vnútorný panel bude mať uhlopriečku až 7,6-palcov. To naznačuje, že rozmery displejov sú identické ako pri modeli Z Fold3

Oproti predchodcovi sa však zmenili rozmery, ktoré by mali byť v prípade novej generácie v rozloženom stave 155 × 130 × 7,1 mm vs. 158,2 × 128,1 × 6,4 mm.

Po dizajnovej stránke veľa ďalších zmien nebude. Fold4 dostane dizajn fotoaparátov, ktorý je inšpirovaný modelom Galaxy S22 Ultra. Je pritom možné, že do dizajnu sa prenesie ešte niekoľko rozdielov, ktoré zistíme až pri detailnom pohľade. 

Na záver spomenieme aj informáciu, ktorá nepoteší a zároveň pochováva nádeje na vyhradený slot pre pero S Pen, ktorý sa mal na základe skorších správ objaviť v novej generácii skladacích telefónov Z Fold. Aj napriek tomu, že Samsung s ním pri Galaxy Z Fold4 nepočíta, podpora dotykového pera by chýbať nemala. 

Pokiaľ chcete pero S Pen nosiť vo vnútri zariadenia, vašou jedinou voľbou je aktuálny model Galaxy S22 Ultra, alebo staršie modely série Galaxy Note. 

Zdroj: Phonearena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.